16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAu intrat in istorie

Au intrat in istorie

Cu toate ca era calificata din tur, cind a cistigat la Bremen cu scorul de 3-0, campioana Frantei, Olympique Lyon, a uimit din nou, spulberind pe Werder cu un incredibil 7-2, dupa un meci in care Wiltord a marcat de trei ori, Essien de doua ori, lista fiind completata de Berthod si Malouda. Pina si golurile nemtilor au fost inscrise de francezi, Micoud si Ismael punctind pentru onoarea campioanei din Bundesliga.


Dupa acest succes, francezii au intrat in istoria fotbalului, nici o echipa germana si mai ales una care a cistigat titlul in tara sa nemaisuportind o asemenea umilinta. Cunoscuti pentru spiritul lor de luptatori si pentru faptul ca nu renunta niciodata la lupta, nemtii de la Werder au parut de la inceput ca o echipa resemnata, iar lyonezii au speculat din plin acest lucru. Nici macar vorba ca „pe germani nu esti sigur ca i-ai invins decit dupa ce te urci in autocar“ sau amintirea ispravei predecesorilor lor din acel celebru meci Werder Bremen – Anderlecht 5-3 (dupa ce belgienii au condus cu 3-0) nu i-au facut pe elevii lui Thomas Schaaf sa intre mai motivati in teren. Cu un contraatac ucigator, gazdele au marcat de trei ori fara ca oaspetii sa schiteze vreun gest, dupa care totul a fost doar de dragul spectacolului.


Cu zece goluri marcate in poarte campioanei Germaniei, Olimpique Lyon a ajuns in sferturi, acolo unde antrenorul Paul Le Guen spera ca elevii sai sa continue sa surprinda. „Nu ne-am bazat pe avantajul din tur, ci am continuat sa presam adversarul, caruia i-am studiat fiecare miscare“, a explicat tehnicianul francezilor cheia succesului echipei sale. „Nu ne putem considera favoriti in fata unor cluburi importante ca Milan sau Chelsea, dar noi vom lasa faptele sa vorbeasca. Avem o carte de jucat si vrem sa ajungem cit mai departe posibil“, a completat Le Guen. De partea cealalta, tehnicianul lui Werder Bremen, Thomas Schaaf, si-a gasit cu greu cuvintele: „Este o mare deceptie. Poti oricind sa pierzi un meci chiar daca decizi sa joci cu trei atacanti, dar intr-o asemenea maniera este de neconceput. Nu am fost niciodata prezenti in duelurile om la om, nu am luptat pentru balon. Lyon este cu siguranta o echipa buna, dar nu va mai gasi niciodata in drumul sau un adversar atit de usor de invins“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS