11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAsistat de ziaristi, Cirtu a iesit la tabla

Asistat de ziaristi, Cirtu a iesit la tabla

Prima conferinta de presa de la FC Universitatea pe acest an s-a desfasurat ieri la cantonamentul din Lunca Jiului, antrenorul Sorin Cirtu, asistat de purtatorul de cuvint, oferindu-ne o surpriza la… tabla: „Vreau sa va impartasesc cite ceva din filozofia mea despre fotbal si ceea ce cer eu echipei mele. Si asta pentru a nu se mai crea anumite probleme, anumite neintelegeri intre ceea ce scrieti – uneori premeditat – si ceea ce joaca elevii mei“. Si Cirtu le-a predat ziaristilor o lectie de aproape 60 minute, in fata unei table, cu creta, jucatori ipotetici, sisteme de joc diferite (3-5-2, 4-2-2, 4-3-3). Sorin a precizat: „Nu este o conferinta de presa, ci o intilnire intre noi pentru a va explica ideile mele, pentru ca dumneavoastra, atunci cind va uitati la meciuri, sa vedeti daca se aplica sau nu. Pentru a nu mai exista comentarii (ne)acide“. Si „profesorul“ ne-a spus ca este adeptul sistemului 3-5-2: „Asa am jucat in majoritatea timpului. Am fost printre primii in Romania… Este o asezare mobila si din care se poate, la nevoie, sa se treaca si la o alta asezare in teren“.

Pe parcursul lectiei, Sorin a exemplificat anumite situatii din meciurile Universitatii, nominalizind si jucatori in fazele respective. Si-a reamintit ca, de exemplu, Verdes nu a fructificat nici o ocazie in meciul pierdut la Navodari, desi a fost in cinci situatii doar cu portarul: „Nu stie, asta e!“ „De ce nu va luati atunci un atacant de valoare?“, a fost intrebat tehnicianul-profesor. „Nu sint bani!“, a venit raspunsul.

De altfel, Cirtu a tinut sa sublinieze ca „fotbalul profesionist se face cu bani, iar cel de performanta – cu foarte multi bani. Nici o echipa de club din Romania nu va ajunge in Liga Campionilor!“

Intrebat despre eventualele noutati, antrenorul oltean si-a exprimat ieri regretul ca n-a ajuns in Banie, din motive inca neclare, mijlocasul peruan Galicio: „Este un fotbalist adevarat, eu inca n-am vazut in Romania un asemenea mijlocas. Costa aproximativ 150.000 USD, iar patronul Staicu a fost de acord sa-l aducem. Galicio a fost in echipa nationala a Perului, iar in 2001 a fost declarat cel mai bun fundas din campionat“. A mai declarat ca a vazut pe o caseta si un fundas din Brazilia, deosebit: „E «marfa» de fotbalist si este foarte ieftin, vreo 30.000 USD. Pe cind la noi, pe Ghindeanu ni s-au cerut 250.000 USD, iar pe Bozdog, 300.000 USD!“

Dar a completat: „Insa, am in lotul actual jucatori care nu si-au spus ultimul cuvint: Sava, Lutu. Nici nu vreau sa cred asa ceva“. Nanu? „Este o solutie viabila din punctul meu de vedere“ (Cirtu).

In afara de portarul bosniac Guso, la Universitatea va fi adus in probe, prin intermediul impresarului FIFA Rodion Camataru, si un portar din Ghana (aflat la Scoala lui Petre Gavrila).

Cum ar trebui sa fie un jucator de fotbal ideal? Cirtu: „Cameleon!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS