9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCumparam jucatori sau loc in prima divizie?

Cumparam jucatori sau loc in prima divizie?

Este cam greu sa te considere oltenii salvatorul fotbalului craiovean atunci cind spui ca Universitatea va evolua numai in primul esalon, chiar daca ar fi sa-i cumperi locul an de an. Cum ar veni, Staicu prefera sa se joace de-a fotbalul tocmai cu Universitatea, iar o retrogradare nu i-ar da prea multe batai de cap, l-ar durea eventual in… portofel.

Mergind probabil pe aceasta idee, Dinel Staicu trage suparator de timp si intirzie sa achizitioneze macar un jucator mai de Doamne-ajuta, desi toti antrenorii care s-au perindat in tur la cirma echipei – Sandoi, Marcu si Cirtu – au avertizat ca Universitatea se bazeaza de fapt pe sapte-opt fotbalisti, restul fiind de umplutura.

Ieri, desi echipa se reuneste astazi, Dinel Staicu era la club. Negocia pesemne la telefon eventualele achizitii. Pentru ceilalti „geambasi“ de jucatori, adica pentru restul conducatorilor, asta inseamna munca de teren. La noi, se vede treaba, dam telefoane si seara asteptam trenurile in gara. Din care, evident, nu va cobori niciodata un fotbalist, ca nimeni nu este nebun sa semneze acte prin telefon.

Daca te uiti pe clasamentul turului, te ia cu fiori si ii dai dreptate lui Petre Deselnicu. „Tai-Pan“-ul a spus saptamina trecuta ca Universitatea de astazi trebuie pregatita cu mare atentie pentru a reusi sa evite retrogradarea. Stie Staicu macar cu cine se bate echipa pentru a ramine in primul esalon? Pai, haide sa ii explicam care ne sint „dusmanii“: Sportul Studentesc – echipa la care Mircea Sandu si Bela Kassai tin ca la ochii din cap, FC Arges – formatie saraca, dar sa nu uitam ca Ministerul Sportului este condus de un pitestean, Farul – inseamna Litoral, dar si patronul Bosinceanu, un tip influent si foarte agreat de puterea politica actuala, FCM Bacau – nu mai comentam, acolo este imperiul fratilor Sechelariu, Ceahlaul – zicem Gheorghe Stefan si trecem mai departe, Astra Ploiesti – Florin Marin, deci Gigi Netoiu, care va avea grija sa nu-i retrogradeze tocmai antrenorul de casa.

A mai ramas UTA in calcul, dar, nu-i asa?, nu retrogradeaza doar o singura echipa…

Cu riscul de a ne repeta, pe Staicu nu-l sperie probabil returul, indiferent de deznodamint. Ca, doar ce vorbiram, o eventuala retrogradare nu l-ar obliga decit sa cumpere un loc in prima divizie. Ne gindim chiar ca tocmai de aceea nu se arunca sa achizitioneze jucatori, pastreaza banii pentru loc. „Sa nu fie unul «de veci!»“ – zic tot mai multi, desi mai sint si optimisti care cred ca Staicu va opera citeva transferari spectaculoase in urmatoarele zile si ne va ride in nas: „Bai, eu am glumit, doar un iresponsabil putea sa vorbeasca serios despre o posibila retrogradare a Universitatii!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS