9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea il cauta pe Sorin Cirtu

Universitatea il cauta pe Sorin Cirtu

Speriat probabil de eventuala revenire la echipa alb-albastra a lui Cirtu, care, se spune, i-ar indeparta din lot pe brazilieni, impresarul Marcel Popescu are insa si o alta varianta: Emeric Ienei

Dupa plecarea fostului capitan al Craiovei Maxima, Costica Stefanescu, s-ar parea ca favorit pentru preluarea postului de director tehnic este Sorin Cirtu, ultima oara antrenor la divizionara B FC Extensiv. Ideea aducerii lui Sorin Cirtu la Universitatea i-ar apartine, se spune, lui Costel Mitrita, cel care a renuntat nu demult la functia care i se oferise in staff-ul administrativ al clubului. Contactat telefonic, Sorin Cirtu a refuzat sa faca vreun comentariu in aceasta privinta. Prin Banie circula insa zvonul ca revenirea lui Cirtu la Universitatea nu ar fi agreata deloc de impresarul Marcel Popescu, cel care i-a adus in Banie pe cei trei fotbalisti brazilieni. Recunoscut ca un tehnician exigent, Cirtu nu ar fi stat mult pe ginduri si ar fi renuntat chiar din prima zi la Leo, Renato si Marcio. Speriat ca fotbalistii sud-americani ar fi nevoiti sa se intoarca urgent pe nisipurile Copacabanei, Marcel Popescu a venit cu o alta propunere pentru functia de director tehnic. Este vorba despre Emeric Ienei, fostul tehnician al Nationalei, care in urma cu citiva ani a avut rezultate bune la Universitatea. Probabil ca in zilele urmatoare vom afla cine va ocupa postul ramas vacant prin plecarea lui Stefanescu.

Amical cu bancarii

Dupa o zi de „respiro“ (duminica), antrenorul Emil Sandoi a sunat ieri-dimineata apelul in cantonamentul din Lunca Jiului, alb-albastrii avind programate doua antrenamente. Jucatorii Universitatii vor participa si astazi tot la doua sedinte de pregatire. Universitatea va disputa miine, de la ora 18.30, in Capitala, un meci de verificare in compania vicecampioanei FC National, echipa antrenata de italianul Walter Zenga. Inca nu se stie daca returul programat simbata, pe stadionul „Ion Oblemenco“, se va disputa.

In privinta noutatilor, ofiterul de presa ne-a reamintit: „In continuare, sint unele discutii pentru un portar si alti jucatori de cimp (inclusiv Papura si Stinga). N-ar fi exclus ca in urmatoarele ore, pentru unii negocierile sa se apropie de finalizare“.

Mijlocasul Ovidiu Stinga a participat si la antrenamentul de ieri-dimineata, insa, in privinta transferului sau la Universitatea, a avut acelasi raspuns: „Deocamdata, n-am luat nici o decizie“. „Cred ca miercuri sau joi se va pronunta si Stinga in privinta revenirii lui la Craiova“, a spus patronul echipei, Dinel Staicu. Oficialii clubului urma sa poarte aseara o noua runda de negocieri cu FC Brasov pentru transferul portarului Dossey.

Papura este asteptat la antrenamente

Mijlocasul Corneliu Papura trecut ieri-dimineata pe la cantonament, unde s-a intretinut cu antrenorul Emil Sandoi, dupa ce in prealabil avusese o discutie cu patronul echipei. Papura a plecat apoi in Capitala pentru a depune la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal actele prin care solicita sa devina jucator liber, din cauza neplatii la timp a ratelor contractuale de catre clubul din Cotroceni, FC National. Dupa toate probabilitatile, la antrenamentul din aceasta dupa-amiaza este posibila revenirea lui Corneliu Papura, dar o decizie finala urma sa fie luata aseara.

In afara de portarul Cristian Buturuga, Emil Sandoi nu a anuntat oficial deocamdata ca mai renunta si la alti jucatori din lotul alb-albastru. „Zvonul privind renuntarea la serviciile lui Vrajitoarea si Rada este un… zvon“, a precizat purtatorul de cuvint al Universitatii.

Coordonator tehnic al Centrului de copii si juniori va fi numit antrenorul Dandu Ustabacieff, iar director administrativ a fost numit Cristi Staicu. De fapt, intentia conducerii actuale a clubului este ca activitatea Centrului de copii si juniori sa se desfasoare pe baza „Constructorul“ din Lunca Jiului, urmind sa fie cooptat si Francisc Abraham in staff-ul organizatoric al centrului.

Tineretul intilneste pe „GP“

Miine, de la ora 18.00, echipa de tineret a Universitatii va disputa un meci amical in compania divizionarei D „GP“ Craiova, fosta Autobuzul Leamna. Partida se va desfasura pe terenul secund al stadionului „Ion Oblemenco“ sau pe „Constructorul“. Urmatoarea partida de verificare a elevilor antrenorilor Mitica Marcu si Aurica Beldeanu este programata simbata, de la ora 11.00, cu Avintul Isalnita. Saptamina viitoare, echipa de tineret a Universitatii va juca, in deplasare, cu Progresul Caracal (pe 7 august) si Recolta Ostroveni (10 august).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS