9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPe frig, un meci se joaca doar 15 minute!

Pe frig, un meci se joaca doar 15 minute!

Comitetul de Urgenta al AJF Dolj a analizat ieri un caz deosebit de grav petrecut in fotbalul judetean. Partida Sportul Malu Mare – Avintul Dobresti, disputata pe 7 aprilie, pe teren neutru, la Bratovoiesti, contind pentru etapa a 21-a a campionatului Categoriei Elita, a durat doar 15 minute. In rapoartele de joc ale arbitrului Gabriel Socol si ale observatorului Mihai Girlesteanu nu s-a mentionat insa nimic despre acest lucru, ci din contra, apare negru pe alb ca meciul ca a avut 90 de minute si s-a incheiat cu scorul de 1-0 pentru oaspeti, golul fiind marcat de Gavriloiu, in minutul 38!

Ce s-a intimplat de fapt? Pentru ca era frig, ambele echipe, arbitrii si observatorul au convenit ca partida sa se dispute doar 15 minute si apoi fiecare sa plece la casele lor. Unde, nu-i asa, era mult mai bine decit sa alerge doua ore pe tapsan pe o vreme ciinoasa? Sesizata la noua zile de la respectivul meci, conducerea AJF i-a chemat ieri pentru explicatii pe oficialii intilnirii. Arbitrii si observatorul au recunoscut ca au incalcat flagrant regulamentul, notind in rapoartele oficiale cu totul altceva decit realitatea de pe teren.

Sanctiunile luate de Comitetul de Urgenta al AJF au fost drastice: observatorul Mihai Girlesteanu a fost exclus din lot, arbitrii Gabriel Socol, Ion Claudiu Mihai si Mihai Cumpanasu au fost retrogradati de la Divizia D la Onoare pina la finalul campionatului, ambele echipe au pierdut meciul cu 0-3 si au fost amendate cu cite 200.000 de lei. De asemenea, Constantin Ungureanu, membru al Comisiei de Competitii, care stia de evenimentele de la Bratovoiesti, dar le-a ascuns mai bine de o saptamina, a fost exclus din respectiva comisie, fiind inlocuit cu Cornel Roman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS