11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportManta si Cezar Dinu au revenit acasa

Manta si Cezar Dinu au revenit acasa

• Alb-albastrii si-au reluat ieri antrenamentele in Craiova • Peluza Sud a stadionului „Ion Oblemenco“ va purta numele lui Cristian Neamtu

La antrenamentul de ieri dupa-amiaza al formatiei Universitatea au fost prezenti si cei doi jucatori care in urma cu citeva saptamini au plecat in probe la o echipa chineza. Este vorba despre Cezar Dinu si Petrisor Manta, care au revenit in tara luni dimineata. Recent, in China a izbucnit un imens scandal legat de meciurile strategice, federatia din tara asiatica fiind obligata sa ia masuri drastice. In primul rind, echipele acuzate ca au participat la blaturi au fost excluse din campionat. In aceste conditii, nici o formatie nu va mai retrograda in acest sezon. Echipa din liga a doua chineza, la care au dat probe Manta si C. Dinu, a renuntat astfel la serviciile celor doi jucatori romani. Ambii fotbalisti vor evolua in returul campionatului care debuteaza in martie la gruparea din Banie.

Din nou la cantonament

Fotbalistii de la Universitatea au efectuat ieri, de la ora 16.30, la cantonamentul din Lunca Jiului, primul antrenament dupa revenirea din turneul din Cipru. Au participat 23 de jucatori. Accidentat usor, fundasul Catalin Craciunescu s-a pregatit separat. Toti jucatorii erau afectati de decesul fostului lor coechipier, Cristi Neamtu, si incearca sa treaca repede peste aceste momente delicate. Astazi si miine, tehnicianul Florin Marin va conduce cite doua antrenamente zilnic, iar vineri este programata o singura sedinta de pregatire. Oltenii vor intilni simbata, de la ora 15.00, probabil pe terenul secund al stadionului „Ion Oblemenco“, divizionara A Astra Ploiesti.

Alaturi de galerie, pentru totdeauna

Responsabilii clubului Universitatea Craiova au decis ca Peluza Sud a stadionului „Ion Oblemenco“, acolo unde se aduna suporterii la meciurile oficiale, sa poarte numele fostului portar al echipei craiovene, Cristian Neamtu, decedat saptamina trecuta in Cipru, se arata intr-un comunicat remis ieri presei de gruparea craioveana. De asemenea, la aceasta peluza va fi amplasat un tablou al fostului portar. Compania de asigurari „Grup As“ a anuntat, printr-un comunicat, ca a hotarit plata integrala a drepturilor de asigurare pentru decesul fotbalistului Cristian Neamtu, care se ridica la suma de 7.500 de dolari. „Decizia, desi a comportat anumite discutii in legatura cu comunicarea listei jucatorilor, a fost luata in dorinta companiei de a fi alaturi de clubul Universitatea Craiova si de familia indurerata in acest moment indoliat al fotbalului romanesc“, se arata in comunicatul firmei de asigurari.

Se cauta o echipa pentru Suleap

Mijlocasul Marius Suleap a absentat de la antrenamentul de ieri. Jucatorul care l-a lovit involuntar in Cipru pe portarul Cristi Neamtu considera ca ar fi mai bine ca pina in vara sa joace la o alta formatie din tara. Distrus psihic dupa acel nenorocit accident, Suleap a purtat ieri o discutie cu antrenorul Florin Marin pe aceasta tema. Deocamdata, oficialii clubului oltean incearca sa gaseasca o formatie interesata de serviciile lui Suleap.

Pe de alta parte, accidentat la ultimul antrenament desfasurat la Larnaca, fundasul Gabi Vochin va sta departe de gazon cel putin 45 de zile. Masivul fundas oltean a suferit o fractura de maleola.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS