5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Pod luat de apă

În comuna Bălăciţa din judeţul Mehedinţi, natura s-a dezlănţuit atât de tare încât un pod a fost luat de apă. Zece familii au rămas aproape izolate de restul comunei. „Podul este din mai multe grinzi de beton, dar din cauza apei mari s-a rupt de la jumătate. S-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi, când a plouat foarte mult. Sunt zece familii care au rămas semiizolate, pentru că mai există un drum, dar aceasta era calea cea scurtă spre oraş. Am vorbit cu oamenii, le-am spus să nu se sperie că suntem aici şi vom supraveghea zona. Sperăm să primim un sprijin de la consiliul judeţean pentru a construi un pod mai puternic“, a declarat Constantin Vlăduţi, primarul comunei Bălăciţa.
Nici cealaltă cale de acces rămasă disponibilă nu este foarte bună. Gropile adânci sunt acum pline cu apă, iar o intervenţie de urgenţă ar fi îngreunată din cauză că  acest drum este distrus.
Primăria Bălăciţa încearcă acum să găsească o soluţie pentru a repara podul, însă deocamdată se asigură că familiile rămase semiizolate au tot ce le este necesar până se opresc ploile.
Judeţul Mehedinţi se află sub avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt până astă-seară, la ora 18.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS