9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJandarmeria Olt şi-a deschis porţile pentru copii

Jandarmeria Olt şi-a deschis porţile pentru copii

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt şi-a deschis vineri, 31 mai, începând cu ora 10.00, porţile şi a primit vizita a aproximativ 150 de copii. Acţiunea a fost organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului şi s-a întins pe durata a două ore. La această activitate au participat elevi de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” şi Şcoala Generală nr. 8 din municipiul Slatina. 

Micilor vizitatori le-au fost prezentate spaţiile în care-şi desfăşoară activitatea jandarmii olteni, le-au fost distribuite materiale informative (pliante şi Revista LEGE ŞI ORDINE editată de Jandarmeria Olt), jandarmii fiind nevoiţi să răspundă la toate întrebările generate de curiozitatea specifică vârstei.

Pentru a-i familiariza pe copii cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, au fost amenajate o serie de standuri/puncte de contact şi informare unde s-au prezentat: materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, materialele de intervenţie antiteroristă, tehnica auto şi câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare.
Efective din cadrul Detaşamentului Mobil au prezentat o serie de exerciţii demonstrative, constând în tehnici de autoapărare şi spargeri..
La finalul activităţilor, cei mici au fost serviţi cu dulciuri şi răcoritore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS