19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProgramul pentru scleroză multiplă, printre priorităţile Ministerului Sănătăţii

Programul pentru scleroză multiplă, printre priorităţile Ministerului Sănătăţii

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), Raed Arafat, a afirmat astăzi, cu ocazia participării la o masă rotundă cu tema „Trăind cu scleroza multiplă în plăci“, că Programul naţional de prevenţie secundară a invalidităţii şi recăderilor la bolnavii cu scleroză multiplă va continua şi în 2013, cu un buget comparabil cu cel de anul trecut. Arafat consideră că acest program trebuie să facă parte din rândul celor prioritare pentru minister.
„Şi în anul 2013, Ministerul Sănătăţii a solicitat CNAS continuarea acestui program, bugetul alocat fiind comparabil cu cel de anul trecut, adică în jurul cifrei de 96 milioane de lei. De altfel, în minister există o comisie care analizează şi evaluează toate programele naţionale de sănătate. Va fi o reaşezare a acestora, în sensul în care unele programe, care nu sunt urgenţe şi nici prioritare, nu vor mai fi finanţate, iar fondurile lor vor fi redirijate către programele prioritare“, a spus Raed Arafat, potrivit site-ului oficial al Ministerului Sănătăţii.
Programul naţional de prevenţie secundară a invalidităţii şi recăderilor la bolnavii cu scleroză multiplă a demarat din anul 2000, iar în prezent în cadrul acestuia se află în tratament 2.300 de pacienţi. Programul este coordonat de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) prin comisia de experţi în domeniu desemnată de aceasta şi se derulează în 11 unităţi sanitare la nivel naţional.
Secretarul de stat Raed Arafat a mai amintit că pentru o mai bună gestionare a managementului şi o eficientizare a programelor naţionale de sănătate, MS va înfiinţa Agenţia Naţională de Programe, instituţie independentă subordonată ministerului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS