29.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalTermopan la ghenă

Termopan la ghenă

Locatarii blocului F8 din cartierul craiovean Brazda lui Novac s-ar putea considera „norocoşi“ pentru că stau în singurul bloc din Bănie care are uşi din PVC şi termopan la ghenă.

Blocul F8, cu nouă etaje, situat pe bulevardul Dacia, din Craiova, construit în anii ’60, are nevoie de reabilitare termică, de schimbarea conductelor de căldură şi apă caldă sau de revizia ascensorului. Mai puţin de uşi termopan la ghenă. Cel puţin asta susţin peste 70 de locatari ai blocului cu nouă etaje şi două scări. Ideea modernizării i-a venit şefului de scară, Dănuţ Niculcea, care a avut iniţiativa să schimbe uşile de la bloc. Cele de la intrare, aşa cum au crezut vecinii. Zis şi făcut. Şeful de scară s-a apucat de strâns semnături, a şi găsit o firmă care să execute lucrările, SC Enos Prod SRL, despre care locatarii bănuiesc că nu a fost corect aleasă.
„Noi am semnat tabelul, crezând că este vorba de uşile de la intrarea în bloc. În rest s-a ocupat şeful de scară. Nu ştim cum s-a ales firma care a făcut lucrarea. A pus uşă din PVC la intrare şi în interior, dar şi la gunoi. Erau altele de făcut“, a spus o locatară de la etajul I.
Proprietarii de la etajul IV au refuzat propunerea lui Niculcea, considerând că schimbarea tâmplăriei de lemn cu una din PVC chiar la ghenă nu reprezintă o utilitate.
„Noi am refuzat, pentru că uşa era în perfectă stare, poate îi trebuia numai puţină vopsea. Mai degrabă trebuia schimbate ferestrele, ca să se păstreze căldura pe casa scării. Am înţeles că se plâng ceilalţi vecini pentru că i-a minţit. Dar dacă nu au curajul să-i spună în faţă…“, a firmat o locatară de la etajul IV.
„Noi avem proces-verbal, aprobat de adunarea generală. Lucrarea a costat 8.800 de lei şi le-am oprit locatarilor pe lunile aprilie şi mai câte un milion de lei, ca să acopere cheltuielile. Şeful de scară, Dănuţ Niculcea, s-a ocupat de tot. Dacă oamenii au semnat, ce putem să mai facem noi?“, a spus Maria Elena Chesoiu, administrator la Asociaţia nr. 20 Brazda lui Novac. Aceasta, locatar şi ea în blocul F8, recunoaşte că schimbarea uşilor nu era necesară, într-o perioadă în care oamenii se descurcă greu cu banii. Şi că, într-adevăr, şeful de scară le-a spus locatarilor să semneze pentru schimbarea uşilor de la intrare, după care a făcut modificări aşa cum a vrut el. Iar acum de voie, de nevoie oamenii au plătit.

„Investiţii“ anunţate

Dănuţ Niculcea se apără, susţinând că vecinii lui sunt cârcotaşi şi buni numai de bârfe, în timp ce el este foarte interesat de aspectul blocului în care locuieşte. Şi ca să le închidă gura, Niculicea îi anunţă că anul viitor le mai pregăteşte o investiţie. „Hotărârea s-a luat în adunarea generală, ce să le fac eu dacă nu calcă pe la asociaţie. În bloc sunt 88 de apartamente, jumătate înseamnă 44. Hotărârile se iau cu jumătate plus unu, adică 45. Dacă restul de 43 sunt nemulţumiţi nu mai contează. Să zică bogdaproste că le fac eu. De ce nu-mi spun în faţă, că doar nu le-am inspirat o stare de teroare“, a spus nedumirit Niculcea. Preşedintele Uniunii Judeţene a Asociaţiilor de Locatari şi Proprietari Dolj, Dan Remus, spune că Legea asociaţiilor nr. 230/2007 nu prevede că un bloc trebuie să aibă un şef de scară. Prin urmare, locatarii nu au obligaţia să împuternicească alt locatar să le reprezinte interesele în cadrul unei asociaţii de proprietari sau locatari.       

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII