26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalVioară Stradivarius, capturată

Vioară Stradivarius, capturată

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu jandarmii doljeni, acţionând sub coordonarea unui procuror din cadrul Biroului Teritorial Dolj al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), au anihilat săptămâna trecută o grupare infracţională care se pregătea să scoată peste hotare câteva obiecte de mare valoare, în scopul valorificării lor pe piaţa neagră. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre o vioară Stradivarius, o sabie de Toledo şi o icoană sculptată în aur.
Grupul infracţional avusese şi o ofertă din România pentru achiziţionarea acestor obiecte, însă li se păruse prea mică suma oferită – 300.000 de euro. N-au reuşit însă să treacă peste graniţă cu vioara, icoana şi sabia, oamenii legii interceptând transportul.
Cercetările în acest caz sunt abia la început. Considerată deosebit de valoroasă, vioara Stradivarius a fost trimisă vineri la Bucureşti, în vederea expertizării şi evaluării sale. Transportul a fost efectuat în condiţii deosebite de securitate, într-o maşină blindată şi cu pază înarmată asigurată de jandarmi. Oamenii legii urmează să stabilească în zilele următoare atribuţiile şi vinovăţia fiecărui membru al grupării infracţionale, în vederea tragerii lor la răspundere penală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII