18.4 C
Craiova
sâmbătă, 21 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu rămas în stradă

Au rămas în stradă

O familie cu patru copii, din Drobeta Turnu Severin, a rămas sub cerul liber. Aceştia locuiau într-o casă naţionalizată şi plăteau lunar chirie la o firmă de stat din Mehedinţi. Miercuri seară însă, când au ajuns acasă, nu au mai putut să intre în locuinţă. Uşile erau blocate cu lanţuri şi lacăte, iar agoniseala lor de o viaţă a rămas în casă. Cu patru copii în grijă, trei fiind elevi în clasele a III-a, a VI-a şi a VIII-a, iar cel mai mic de numai cinci ani, oamenii nu ştiu încotro s-o apuce. „Suntem în stradă de azi-noapte. Nu ştim cine a pus lacăte pe uşă. Vecinii ne-au spus că au văzut pe cineva, dar nu ştiu cine a fost. Eu am contract  cu firma Lotus până pe 1.04.2009. Dacă venea şi ne spunea frumos că trebuie să plecăm de aici, poate într-o lună reuşeam să găsesc altă locuinţă, dar să vină aşa dintr-odată, să pună lacăte pe uşi?! Am totul în casă. Unde mă duc eu acum cu patru copii? Eu şi soţia suntem măturători pe stradă, o să luăm copiii noaptea cu noi că nu avem ce să facem“, a spus Ion Cristian Lupşan.

„Ar fi trebuit să vină
cu un executor“

Mama micuţilor locuia în respectivul imobil de 36 de ani şi nimeni nu i-a spus vreodată că trebuie să plece. Firma Lotus le-a închiriat cu contract legal imobilul, pe o perioadă de patru ani, cu drept de prelungire în luna a patra a acestui an, dar acum oamenii au rămas pe drumuri. „De 36 de ani stau aici, de când m-am născut. Aici au stat părinţii mei, aici am copilărit, aici s-au născut şi copiii mei, nimeni niciodată nu a venit să ne spună că trebuie să plecăm sau că nu mai avem voie să stăm în casă. Putea să ne anunţe mai de mult, nu să rămânem pe stradă“, a spus Elena Lupşan, mama celor patru micuţi.
Disperat că nu are unde-şi lăsa copiii peste noapte, Ion Cristian Lupşan a cerut ajutorul poliţiei. „Noi nu putem să spargem lacătele, că poate cei care au venit au lăsat ceva în casă. Normal ar fi trebuit să vină cu acte, cu un executor. Acum căutăm soluţii, trebuie să găsim un adăpost, nu putem să îi lăsăm în stradă“, a spus unul dintre poliţiştii veniţi la faţa locului. Oamenii legii i-au îndemnat pe severineni să depună plângere la poliţie, dar să nu intre în casă până nu se va soluţiona cazul.
Reprezentanţii firmei Lotus susţin însă că imobilul a fost revendicat şi câştigat în instanţă de un proprietar din Bucureşti, încă din anul 2007, lucru ştiut şi de familia Lupşan. „Imobilul de pe strada Numa Pompiliu 21 a fost retrocedat. Proprietarul a câştigat procesul în instanţă, iar noi am trimis actele familiei în cauză. Noi nu mai avem acum nici o treabă cu acest dosar. Ar fi trebuit să se facă alt contract de închiriere între proprietarul de drept şi familia care locuieşte acolo. Ce ştiu este că ei acum trebuie să îşi facă o cerere de locuinţă socială la primărie“, a spus Radu Lăpădat, inspector de specialitate la firma Lotus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS