22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdio, petreceri în apartamente închiriate!

Adio, petreceri în apartamente închiriate!

Moda petrecerilor în apartamente închiriate pentru Revelion pare să fi trecut. Fie că au găsit oferte mai bune la munte, fie că au cheltuit cu prudenţă, craiovenii nu s-au mai înghesuit să închirieze locuinţe pentru perioada Sărbătorilor.

În anii trecuţi, pe măsură ce se apropiau Sărbătorile de iarnă, tot mai mulţi tineri se interesau să închirieze o locuinţă pentru a organiza petreceri de Crăciun şi de Revelion. Aceştia erau motivaţi de costurile reduse pe care trebuia să le suporte comparativ cu preţul unei nopţi într-un local (pentru un apartament închiriat pentru o săptămână-două trebuia să plătească 200-300 de euro, ceea ce înseamnă că, în cazul unui grup de 20 de persoane, fiecare plătea 10-15 euro pentru perioada respectivă, adică 1-2 euro/zi). În plus, spaţiul de distracţie îl aveau la dispoziţie pentru o perioadă mai mare, iar riscul să apară vreo neînţelegere între grupuri era destul de mic.

„Cele mai multe solicitări pentru închirierea de locuinţe pentru petrecerea de Revelion vin, în general, la începutul lunii decembrie“, declara, la mijlocul lunii trecute, Teodor Popescu, managerul agenţiei Dorcas Imobiliare. La momentul respectiv, deşi cerinţa pentru astfel de locuinţe era mare şi proprietarii puteau obţine mai mulţi bani decât în mod normal, aceştia nu erau încântaţi să-şi înstrăineze imobilul, de teama unor eventuale pagube materiale.

 

„Le e teamă să cheltuiască în această perioadă“

 

Anul acesta a venit însă cu o schimbare, deşi proprietarii au fost mai deschişi decât în anii anteriori către acest tip de închiriere. „Anul acesta au fost foarte puţine persoane interesate să închirieze un apartament pentru a organiza Revelionul. Situaţia este cauzată de faptul că majoritatea clienţilor sunt în aşteptare. Le e teamă să cheltuiască în această perioadă, aşa că aşteaptă să vadă ce se întâmplă“, a declarat Bogdan Buzatu, managerul agenţiei General Imobiliare.

Acest lucru a fost observat şi de alţi agenţi imobiliari. „Anul acesta nu am avut nici o solicitare în acest sens. Cred că din cauza crizei financiare“, a precizat Bibina Dică, directoarea agenţiei Biros Imob.

 

„Decât un apartament în Craiova, mai bine o cabană la munte“

 

Totuşi, reprezentanţii agenţiilor imobiliare spun că situaţia nu este cauzată numai de contextul economic actual. „Anul acesta, închirierile pentru Revelion nu au mers. În general, tinerii apelau la această variantă şi aveau bani de la părinţi, iar aceştia din urmă au fost, probabil, mai prudenţi cu cheltuielile. În plus, în această perioadă, ofertele turistice au fost foarte bune şi, decât un apartament în Craiova, este mai bine o cabană la munte“, a explicat Nicu Răduţ, directorul agenţiei Unic Imobiliare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS