29.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024

Darul colindelor

E vremea vorbei dulci, a gestului cald, a darului din suflet, e vremea colindelor şi a oaspeţilor colindători. Continuând o colaborare cu Asociaţia „Vasiliada“, începută cu patru ani în urmă, Paula Seling a încălzit marţi seară, pe scena Filarmonicii „Oltenia“, inimile spectatorilor, care au devenit, indirect, Moş Crăciunul tinerilor cu dizabilităţi de la Centrul de Informare şi Consiliere „Sfânta Ecaterina“.

Că sunt de la noi sau de pe meleaguri străine, că ne sunt transmise, prin glas sau prin zâmbet şi semn, versurile care vestesc naşterea Domnului au trecut marţi seară dincolo de criza economică, de grija zilei de mâine. Sau poate tocmai de aceea, prin contrast, glasul cald al colindătorilor, frumuseţea şi măiestria corului au potolit pentru câteva ore freamătul cotidian al celor aflaţi în sală.

Concertul cu scop caritabil a fost deschis de un scurt recital susţinut de Grupul Psaltic „Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir“. Pe scena împodobită, au urcat apoi Mădălina Amon şi Grupul „High Seas“, pregătind intrarea Paulei Seling. „N-am ezitat o clipă să răspund invitaţiei. Cum aş fi putut?“, a rostit artista, vorbind despre colaborarea cu părintele Adrian Stănulică şi Corul „Anghelos“, format din elevi ai Şcolii Speciale „Sf. Vasile“ şi ai Centrului Şcolar „Beethoven“ din Craiova. Aceştia au acompaniat-o, preţ de câteva melodii, transpunând în limbaj mimico-gestual versurile colindelor. 350 de bilete s-au vândut pentru acest spectacol. În felul acesta, 7.000 de lei vor ajunge, sub formă de aparat auditiv, de cârjă sau chiar de bani, în funcţie de nevoi, la tinerii cu dizabilităţi.

„ColinDAR cu Paula Seling“ a fost organizat în parteneriat cu Fundaţia Culturală „Phoenix“, Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ şi Filarmonica „Oltenia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU