11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCreşte indemnizaţia de şomaj

Creşte indemnizaţia de şomaj

Sfârşitul toamnei vine cu o surpriză plăcută pentru şomeri. Începând din noiembrie, aceştia vor primi lunar o indemnizaţie cu 8% mai mare.

„Odată cu creşterea salariului minim pe economie la 540 de lei, începând cu 1 octombrie 2008, cuantumul indemnizaţiei de şomaj se măreşte de la 375 la 405 lei, la care se adaugă o sumă calculată prin aplicarea unei cote de 3%, 5%, 7% sau 10% asupra mediei salariului de bază lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare“, a precizat Daniela Dobrin, directoarea executivă a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj. Şi absolvenţii de învăţământ mediu şi superior vor primi o indemnizaţie de şomaj mai mare decât până acum.

Cuantumul acesteia va ajunge la 270 de lei (faţă de 250 de lei, cât se acorda până la 1 octombrie 2008). „De mărirea cuantumului indemnizaţiei de şomaj beneficiază atât persoanele care şi-au depus dosarul de şomaj ulterior datei de 1 octombrie 2008, cât şi cele existente în evidenţele AJOFM ca persoane indemnizabile“, a precizat Daniela Dobrin, care a explicat că, potrivit legislaţiei în vigoare, indemnizaţia de şomaj se reactualizează ori de câte ori se modifică salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS