15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBilanţ ONU al inundaţiilor

Bilanţ ONU al inundaţiilor

Inundaţiile care au afectat Europa Centrală şi de Est la sfârşitul lunii trecute s-au soldat cu moartea a 42 de persoane şi evacuarea a aproape 40.000 de oameni, potrivit unui bilanţ al Organizaţiei Naţiunilor Unite, dat publicităţii marţi seară.

Începând din 22 iulie, ploile puternice şi furtunile au provocat inundaţii de amploare în Ucraina, Republica Moldova şi România, provocând pagube importante la nivelul locuinţelor, infrastructurilor şi al terenurilor agricole, a spus Elisabeth Byrs, purtătoarea de cuvânt a Biroului ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare, cu sediul la Geneva.

În Ucraina, 34 de oameni au murit în vestul ţării, de-a lungul râurilor Nistru şi Prut, iar 25.000 au fost evacuaţi. Aproximativ 24.000 de hectare de terenuri agricole sunt încă inundate şi o parte importantă din recolte a fost compromisă. Proviziile de apă şi hrană sunt transportate cu elicopterul, a adăugat purtătoarea de cuvânt. În Republica Moldova, trei persoane au murit înecate în capitală, 4.251 de localnici au fost evacuaţi şi 836 de case au fost inundate. În România, au murit cinci persoane, 10.520 au fost evacuate, iar 8.941 de locuinţe au fost distruse parţial sau total, a spus oficialul ONU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS