22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuinţa socială, visul unei familii necăjite

Locuinţa socială, visul unei familii necăjite

Visul lor este să se căsătorească şi să-şi crească împreună băieţelul. Şi el, şi ea ştiu cât de grea este lupta cotidiană pentru supravieţuire, pentru că amândoi au crescut în centre de plasament.

Persoanele internate la Centrul Maternal din Târgu Jiu i-au urat bun venit săptămâna trecută celui mai nou membru: un băieţel sănătos şi frumos. Mămica sa, Ioana, are 30 de ani şi a venit în urmă cu câteva săptămâni în Centrul Maternal pentru că nu avea unde să stea cu bebeluşul.
„A apelat la mine pentru că nu putea să meargă cu bebeluşul la Liceul Forestier, într-o cameră în care locuia cu patru alte femei. Am internat-o aici şi sunt bine atât ea, cât şi copilul. Se înţelege bine cu celelalte mămici. A învăţat de la asistente cum să aibă grijă de copil“, a declarat Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Târgu Jiu.
Ioana are un vis: să se căsătorească şi să-şi crească fiul împreună cu tatăl. Ceea ce le lipseşte celor doi tineri este o locuinţă.

O casă, un vis

Ioana se poate considera o mămică norocoasă, pentru că va forma o familie împreună cu concubinul său, care a recunoscut copilul.
„Cei doi viitori soţi au crescut amândoi în centre de plasament. Ştiu că viaţa este grea. Problema este că nu au o locuinţă. Ei vor să-şi crească împreună copilul. Aproximativ nouă luni, ea şi băieţelul vor putea sta în Centrul Maternal. Viitorul soţ lucrează, ea a lucrat înainte de sarcină, dar nu-şi permit să-şi cumpere o casă“, a precizat Gheorghe Milosteanu.
Pentru a-i ajuta pe cei doi, săptămâna viitoare, conducerea Centrului Maternal va solicita Primăriei Târgu Jiu să analizeze cazul Ioanei. „Singura soluţie este obţinerea unei locuinţe sociale de la primărie. Vom face toate demersurile necesare pentru ca visul lor, de a avea o casă pentru a-şi creşte copilul, să devină realitate“, a mai spus Gheorghe Milosteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU