15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPosturi nerepartizate la titularizare

Posturi nerepartizate la titularizare

În acest an au fost destul de multe posturi titularizabile scoase la concurs, 195 în tot judeţul Olt, însă doar 141 (din 269 înscrişi) de candidaţi au fost repartizaţi computerizat în urma completării opţiunilor după promovarea probei Concursului naţional unic din 16 iulie. Posturile neocupate, peste 50, vor fi repartizate suplinitorilor, în şedinţele publice care se organizează până la începerea anului şcolar.

Cât despre motivele nerepartizării a peste 100 de candidaţi, acestea sunt notele mici obţinute de candidaţi (care au concurat cu alţi colegi, cu note mai mari) şi opţiunile în număr mic (au fost candidaţi care au optat pentru un singur post, însă nota nu le-a permis să-l ocupe). Alte posturi sunt rezervate pentru bursierii Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (studenţii sunt susţinuţi pe perioada studiilor de minister, având în schimb obligaţia să predea în mediul rural, pe un anumit post, pentru o perioadă cel puţin egală cu perioada pentru care au primit bursă), însă, deloc surprinzător, şi în acest an bursierii fie nu s-au înscris la concurs, ştiind că postul le este destinat, fie s-au prezentat şi au înregistrat note sub 7.

Candidaţii care s-au înscris pentru concurs încă din luna mai, dar nu s-au prezentat, precum şi candidaţii care au obţinut la titularizare note mai mici de 5 vor fi înscrişi automat în baza de date pentru concursul de suplinire din 16 august.

Pe 5-6 septembrie, candidaţii care nu s-au înscris în mai şi suplinitorii fără studii corespunzătoare (suplinitori necalificaţi) vor susţine şi ei o testare.

Documentele de numire / transfer în urma concursului naţional unic vor fi eliberate profesorilor în 20 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS