10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrichindeii au scăunelele rezervate

Prichindeii au scăunelele rezervate

Prichindeii craioveni nu vor rămâne fără locuri la grădiniţă. În timp ce în alte oraşe ale ţării preşcolarii depăşesc cu mult numărul locurilor din grădiniţe, în Craiova majoritatea acestor instituţii îi aşteaptă pe părinţi cu cererile de înscriere.

În cele 30 de grădiniţe din Bănie sunt destule locuri pentru copiii cu vârste cuprinse între doi şi şase ani. Chiar dacă în unele unităţi de învăţământ s-au ocupat locurile, în altele perioada de înscriere este în toi. „Sunt locuri suficiente pentru toţi copiii. Cererea este acoperită dacă raportăm numărul de locuri la cel de copii. Probleme pot apărea atunci când părinţii vor pentru copilul lor o grădiniţă anume, unde locurile s-au ocupat. În acest caz, părintele trebuie să se reorienteze şi să îşi înscrie copilul la altă grădiniţă unde sunt locuri disponibile“, a explicat Geanina Chirigiu, inspector adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj.
Un asemenea exemplu este Grădiniţa de Copii cu Program Prelungit „Elena Farago“ din Craiova, unde nu mai sunt locuri disponibile. „Noi suntem foarte aglomeraţi şi am dirijat părinţii către alte unităţi. Avem norma de 20 de copii la grupă şi am suplimentat locurile la 30, la cererea părinţilor. Am început înscrierile la 1 mai, dar unii părinţi veneau cu dosare de la începutul anului“, a spus Constanţa Odolbaşa, directoarea grădiniţei.

„Nu e treaba dumneavoastră“

La alte unităţi de învăţământ, cum este cazul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 42 „Ion Creangă“ din Craiova, încă se fac înscrieri.
„Primim cereri până la 1 septembrie. La noi cele mai multe înscrieri se fac vara. Noi am început înscrierile în aprilie şi până în prezent am primit 25 de cereri pentru grupa mică şi mai putem primi până la 30“, a spus Ileana Stanciu, directoarea unităţii de învăţământ.
Au fost cazuri în care conducerea unităţii de învăţământ nu a dorit să facă declaraţii cu privire la înscrierea la grădiniţă, considerând rău intenţionat demersul GdS de a informa cititorii că în Craiova toţi copiii de vârstă preşcolară au locuri la grădiniţă.
„Nu vă găsiţi aici subiect. Căutaţi în altă parte. Noi nu am început înscrierea şi nu avem ce subiect de senzaţie să vă dăm. Nu ştiu ce urmăriţi, dar de la mine nu veţi afla nimic şi nici nu vă spun umele meu. Lăsaţi aşa pentru că nu e treaba dumneavoastră“, a spus directorul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 43 din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII