23.2 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalScriitorii craioveni au iesit la rampa

Scriitorii craioveni au iesit la rampa

Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România a premiat vineri cinci dintre autorii care s-au remarcat in cursul anului 2005.


Operele scriitorilor craioveni care s-au inscris in concurs au fost evaluate de un juriu format din cinci critici literari: Marin Besteliu, C. M. Popa, Ion Lascu, Bucur Demetrian si Ionel Buse.


Gabriel Cosoveanu, actualul presedinte al filialei Craiova a USR, cu „Literatura si posibilitatea de adevar“, si Cornel Mihai Ungureanu, cu „Noi doi, trei la zece mii“, au primit premiul pentru cea mai buna aparitie editoriala. Cea de-a doua carte, „Noi doi, trei la zece mii“, a lui Cornel Mihai Ungureanu, aduce in prim-plan lumea unei „generatii bulversate“, care a copilarit dupa ’89. „Este o carte vulnerabila in sinceritatea ei, care a aparut in urma unei provocari din partea domnului Gabriel Chifu“, a spus scriitorul premiat.


Juriul a decis sa acorde si un premiul pentru Opera Omnia, care a fost adjudecat de Florea Firan, pentru „Bibliografia Revistei Ramuri“. „Este un premiu care vrea sa scoata in evidenta contributia pe care autorul a avut-o in dezvoltarea culturii craiovene“, a precizat Marin Besteliu.


Premiul pentru debut a fost impartit intre doi tineri poeti de mare talent: Petrisor Militaru, pentru „Oaspete impar“, si Silviu Gongonea, pentru „Injumatatirea“. Cei doi scriitori au debutat impreuna intre copertile aceleiasi carti si s-au declarat „onorati de atentia acordata“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU