30.5 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalConcert exceptional in pestera

Concert exceptional in pestera

Primul concert exceptional la care au fost invitate coruri religioase de la mai multe confesiuni va avea loc, la mijlocul acestei saptamâni, in Pestera Bolii, aflata la aproximativ 10 km de municipiul Petrosani. Ideea apartine ecologistilor de la Petro Aqua, care au luptat pentru redarea in circuitul turistic a acestui loc inedit. „Concertul va fi sustinut de corul Catedralei Ortodoxe de la Orastie (ansamblu care a primit mai multe premii nationale si internationale), corul Bisericii catolice din Petrosani si Melita Botezatu – interpreta la orga a Forumului Democrat German. Totodata, in cadrul manifestarii va avea loc si un vernisaj de icoane pe sticla. Concertul de muzica religioasa «a capella» din Pestera Bolii este programat pentru mâine, cu incepere de la ora 16.00, si este primul, dupa ani buni in care pestera a fost lasata prada balariilor“, a declarat Emeric Syuhanek, presedintele Petro Aqua.


Pestera de lânga Petrosani, de o frumusete extraordinara, a fost redata circuitului turistic in urma cu aproximativ doua luni de catre asociatia amintita, in parteneriat cu Primaria Petrosani si Compania Huilei, un eveniment deosebit fiind cel in care doi tineri ecologisti, care au muncit la decolmatarea pesterii, si-au oficiat casatoria in inima muntelui, chiar in pestera.


Organizarea evenimentului cultural din aceasta saptamâna este motivata de faptul ca Pestera Bolii ofera conditii deosebite de acustica, iar interiorul a fost supranumit in perioada interbelica „Sala de concert si dans“. Conform datelor istorice, manifestari culturale au avut loc in pestera si pâna la primul razboi mondial, una dintre acestea fiind traditionala nedeie momârlaneasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS