27.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIncepe inscrierea la liceu

Incepe inscrierea la liceu

Oficial, de astazi incepe inscrierea absolventilor claselor a VIII-a la liceu. Parintii si elevii au fost insa chemati incepând de luni, 3 iulie, sa completeze fisele de optiuni in vederea repartizarii computerizate.


Potrivit calendarului admiterii in licee si in invatamântul profesional, la Scoala de Arte si Meserii (SAM), incepând de sâmbata, 1 iulie, si pâna joi, 6 iulie 2006, elevii care au promovat Testele Nationale impreuna cu parintii lor, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, pot completa fisele de inscriere cu optiunile personale, in vederea repartizarii computerizate. Completarile se vor putea face insa de luni, asa cum au fost anuntati elevii si parintii. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, absolventii clasei a VIII-a proveniti din alte judete si care au promovat Testele Nationale vor completa fisele de inscriere la centrul special desemnat din judetul pentru care solicita inscrierea. „Cel mai important pas este completarea optiunilor din fisa de inscriere primita de la scoala. In acest sens, parintii sunt atentionati asupra faptului ca trebuie sa faca optiuni realiste, alegând licee sau scoli de arte si meserii la care media de admitere din anul precedent a fost cu cel mult un punct mai mare decât media de admitere a candidatului. De asemenea, personalul scolii unde elevul a absolvit opt clase nu trebuie sa influenteze in nici un fel parintii si elevii in completarea optiunilor, dar are menirea de a-i consilia, prezentându-le toate informatiile necesare, inclusiv riscurile completarii unui numar insuficient de optiuni sau al completarii unor optiuni nerealiste“, a spus Doina Iliuta, sefa Serviciului personal din cadrul ISJ Dolj.


Atentie la completarea fiselor


Reprezentantii ISJ Dolj reamintesc elevilor care au promovat Testele Nationale ca trebuie sa tina cont de urmatoarele precizari: elevul, impreuna cu dirigintele si parintii, trebuie sa verifice corectitudinea datelor personale inscrise pe fisa: numele, media claselor V-VIII si notele la obtinute la Testele Nationale; pe fisa care trebuie depusa, pâna cel târziu 6 iulie, se completeaza apoi optiunile, in ordinea intereselor, preferintelor si aptitudinilor elevilor. Algoritmul de repartizare ordoneaza elevii dupa medii si ii repartizeaza in aceasta ordine pe baza optiunilor exprimate. Fiind o admitere computerizata, media este cea care primeaza; pentru a spori sansele de reusita, este recomandata completarea unui numar cât mai mare de optiuni; completarea si stabilirea ordinii optiunilor se fac prin consultarea prioritara a informatiilor privind numarul de locuri disponibile si ultima medie de admitere din anii precedenti; dupa introducerea fiselor in baza nationala de date, corectitudinea datelor de pe fisa aflata in sistem trebuie verificata de fiecare elev la scoala de provenienta, prin compararea fisei originale cu fisa de control tiparita de aplicatie; prima repartizare computerizata in invatamântul liceal si profesional de stat a absolventilor clasei a VIII-a care au promovat Testele Nationale va avea loc vineri, 14 iulie 2006.


Optiune unica


Absolventii care nu au promovat Testele Nationale completeaza optiuni doar pentru Scoli de arte si meserii si vor fi repartizati in cea de-a doua etapa de admitere. Atât acesti absolventi, cât si candidatii ramasi nerepartizati dupa prima etapa a admiterii completeaza optiunile in perioada 16 – 21 iulie 2006.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS