22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSimularea bacalaureatului, ultima proba

Simularea bacalaureatului, ultima proba

Ultima proba (E si F) a examenului de bacalaureat, care a inclus 16 discipline la alegere din aria curriculara a materiei de clasa a XII-a, a inregistrat in Dolj o prezenta de 76,08%.


784 de elevi de clasa a XII-a din judetul Dolj au fost declarati absenti de comisia judeteana de bacalaureat, la ultima proba a simularii acestui examen. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, primele probe desfasurate nu i-au multumit pe profesori, iar rezultatele obtinute de elevi (promovabilitate de 33,95% la Limba si literatura româna si de 55% la proba D – Matematica, Geografia României si Istoria Românilor – n.r.) sunt extrem de slabe.„Speram ca la ultima proba elevii nostri sa obtina note mult mai mari. Cert este ca acesti tineri nu au luat in serios simularile. Ba mai mult, au incercat sa influenteze Serviciul National de Evaluare (SNE). Au mers pe premisa ca daca nu trateaza acum subiectele date, la vara ministerul le va elabora altele mult mai usoare, dar risca sa se insele“, a spus presedintele comisiei de bacalaureat, inspectorul scolar general Diana Busoi.


Masuri de indreptare a situatiei


Potrivit reprezentantilor ISJ Dolj, dupa afisarea rezultatelor finale la simularea examenului de bacalaureat, in scolile in care elevii au obtinut note mici vor fi desfasurate o serie de actiuni. „Vor avea loc sedinte cu parintii elevilor, cu dascalii si conducerea scolilor. Pâna la examenul din vara, situatia trebuie sa se indrepte. Se vor face programe de pregatire suplimentara, cu liceenii in special, pentru disciplinele la care tinerii au obtinut note extrem de mici. Elevii sunt deficitari la Limba româna“, a precizat inspectorul scolar general, Diana Busoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS