23.2 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalRegia de Termoficare va contoriza fiecare apartament

Regia de Termoficare va contoriza fiecare apartament

Incepând de anul viitor, Regia de Termoficare Craiova doreste sa incheie contracte de furnizare a agentului termic cu fiecare beneficiar. In cazul unei actiuni de debransare, caldura va fi oprita doar pentru craiovenii rau-platnici.


Craiovenii care isi achita la timp facturile la caldura nu vor mai avea de suferit din cauza vecinilor rau-platnici. Primarul Antonie Solomon a declarat ca s-a saturat de plângerile de debransari „ilegale“ ale persoanelor care sunt la zi cu platile catre Regia de Termoficare. In luna decembrie, regia a initiat prima actiune de debransare, in urma careia peste 300 de scari de bloc au ramas fara agent termic. Urmarile nu s-au lasat asteptate, incasarile crescând concomitent cu nemultumirile craiovenilor bun-platnici. Acestia au incercat in nenumarate rânduri sa faca presiune asupra autoritatilor locale pentru a beneficia de caldura.


Scenariul ar trebui insa sa nu se mai repete daca regia va initia o actiune de contorizare a apartamentelor. Pâna in luna noiembrie, aceasta a reusit sa contorizeze in schimb toate scarile de bloc.


„Va trece maximum un an si jumatate pâna când toti craiovenii vor avea contoare care sa le inregistreze consumul de agent termic. Astfel, nu vom mai fi nevoiti sa intrerupem caldura pe scara, ci doar in locuintele ai caror proprietari nu si-au platit facturile. Regia va incheia contracte cu fiecare persoana, nu cu asociatiile de proprietari“, a precizat Solomon. Directorul Regiei de Termoficare Craiova, Tatian Tudorache, a subliniat insa ca initiativa este doar in stadiu de proiect. La ora actuala nu se cunosc sumele de bani care ar trebui investite si nici cine ar trebui sa le suporte.


Asociatiile restantiere vor fi desfiintate


Edilul-sef al Craiovei se gândeste pentru anul viitor sa desfiinteze unele asociatii de proprietari. „Presedintii si administratorii care nu isi fac treaba vor fi nevoiti sa plece. Pentru unii singura obligatie este maturatul scarilor si curatenia din jurul blocurilor. Nu stiu insa când voi pune in practica aceasta idee“, a incheiat Solomon.


Primarul este sustinut si de viceprimarul Sorin Iordache, care are in subordine asociatiile. Iordache sustine ca in Craiova sunt multi reprezentanti de asociatii care nu fac nimic. „Din cauza unora ca ei am fost nevoiti sa intrerupem caldura. Daca isi faceau datoria nu se ajungea ca blocurile pe care le administreaza sa aiba restante de sute de milioane de lei. In cazul acesta vom fi nevoiti sa le desfiintam, pentru ca nu sunt productive“, a spus Iordache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU