11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Conferinţă de Radiologie Intervenţională la UMF

Craiova: Conferinţă de Radiologie Intervenţională la UMF

Facultatea de Medicină şi Farmacie din Craiova găzduieşte astăzi, de la ora 14:00, o Conferinţa de Radiologie Intervenţională şi două workshop-uri de Radiologie Intervenţională. Aceste manifestări au loc în cadrul Zilelor Educaţiei Medicale organizate de Sociatatea Studenţilor Medicinişti din Craiova, ce are loc în oraşul nostru, în perioada 04 – 17 mai.
Sub îndrumarea ştiinţifică a medicilor primari Dr. Cristian Constantin şi Dr. Dan Hertzog, medicul rezident Dr. Andrei Deaconu va prezenta pe larg intervenţiile realizate de mai bine de 7 ani în Centrul Universitar Craiova, printre care se numără embolizarea minim invazivă a fibroamelor uterine, nucleoplastia, angioplastia cu balon pentru arteriopatia obliterantă a membrelor inferioare şi plasarea de stent-uri, însoţite de o serie de cazuri deosebite din practica medicală a Laboratorului de Radiologie Intervenţională.
În cadrul workshop-urilor se va pune un accent deosebit pe partea practică, iar studenţii participanţi vor avea  oportunitatea să înveţe o serie de manevre de bază în radiologie intervenţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS