13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateOzonoterapia, metodă medicală şi cosmetică

Ozonoterapia, metodă medicală şi cosmetică

Înlătură durerile de cap, lombare, musculare, îndepărtează celulita şi capilarele inestetice de pe piele, şi toate acestea, fără nici o contraindicaţie.

 

Oxigeno-ozonoterapia este o metodă medicală care se bazează pe proprietăţile oxigenului şi ale ozonului. Metoda se foloseşte în vestul Europei de 20 de ani şi a fost atestată medical. Ozonul este o moleculă cu efect puternic oxidant. În organismele vii însă, potrivit cercetătorilor, ozonul are un efect puternic antioxidant. Oxigeno-ozonoterapia foloseşte pentru tratament un amestec de oxigen şi ozon.

Lipsa oxigenului din corp se manifestă prin oboseală, dificultăţi ale digestiei, dureri musculare, senzaţia de vertij, de instabilitate, comportament iraţional, chiar depresiv, complicaţii respiratorii şi, mai ales, slăbirea sistemului imunitar, ceea ce duce la imposibilitatea organismului de a se mai apăra împotriva atacurilor virale sau bacteriene. Oxigeno-ozonoterapia aduce mai mult oxigen în organism şi creşte capacitatea lui de a folosi oxigenul.

 

Lansare la Craiova

 

Efectele biologice ale oxigeno-ozonoterapiei sunt variate. Ea intervine în ameliorarea stării generale înaintea unei intervenţii chirurgicale sau, în mod special, în reabilitarea pacienţilor după o boală gravă sau după o intervenţie chirurgicală. Această metodă ajută ca medicaţia să-şi facă mai bine efectul. Metoda, existentă de câţiva ani în România, a fost lansată săptămâna aceasta şi la Craiova, cu ajutorul dr. Ştefan Tiron din Bucureşti, unul dintre cei mai cunoscuţi medici ortopezi din ţară. Acesta a declarat că ozonoterapia nu are efecte adverse, având însă foarte multe indicaţii clinice. „Metoda este foarte ieftină, simplă, eficientă, nu are contraindicaţii şi nu dă complicaţii. Ozonul are o acţiune extraordinară asupra pacienţilor cu dureri lombare, cum ar fi cele din hernia de disc. Durerile dispar pur şi simplu. O mică infiltraţie subcutanată de ozon are acelaşi efect ca al unui ac de acupunctură“, a spus dr. Tiron.

 

Domenii de utilizare

 

Amestecul de oxigen şi ozon se administrează prin mai multe metode. Gazele pot fi amestecate cu o cantitate de sânge de la pacient, care apoi este administrată intravenos pacientului, sau injectate sub piele ori direct în muşchiul inflamat cu ajutorul unei seringi. Există, de asemenea, uleiuri şi creme pe bază de oxigen şi ozon, apă ozonată, care se administrează pe cale orală, şi băi cu ozon. Uleiurile şi cremele sunt recomandate pentru tratament anticelulitic sau pentru îngrijirea pielii, ajută la reducerea ridurilor şi înlăturarea acneei. Potrivit dr. Tiron, ozonul se foloseşte în diferite concentraţii, în funcţie de efectele urmărite, fără a depăşi o anumită concentraţie. „În concentraţii mici, are efecte cosmetice (duce la dispariţia vaselor capilare inestetice, la îndepărtarea celulitei şi vergeturilor, îmbunătăţeşte drenajul limfatic), iar în concentraţii mai mari are efect antialgic. La peste 50-60 de micrograme se produce imunodepresie“, a spus medicul.

 

Durerea de cap dispare după prima şedinţă

 

Domeniile în care este recomandată oxigeno-ozonoterapia sunt dermatologia (herpes Zoster şi Simplex, acnee, eczemă, lipodistrofie), nefrologia şi dializa (adjuvant în tratamentul bolilor ischemice metabolice osteoarticulare cauzate de tratamentul îndelungat), neurologia (cefalee în cască, depresie, boli neurovasculare). Specialiştii spun că durerea de cap dispare complet chiar după prima şedinţă de terapie. Metoda mai este recomandată în medicina dentară, la tratamentul cariilor şi dezinfectarea postoperatorie, şi în oncologie, ca adjuvant în radio-chimioterapie.

Mai multe informaţii despre tratament se pot obţine de pe www.infomedicaoltenia.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU