Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Contact:

Adresa:
Str. Câmpia Islaz nr. 97A, Craiova
Telefon/Fax:
0251/413.100
0251/410.565
E-mail:
[email protected]

« Alte articole din categoria Sanatate

Cerenţelul, dezinfectant natural

Sanatate

O plantă medicinală cu multe beneficii, care poate fi procurată foarte uşor0 vizualizari
Vineri, 02 Noiembrie 2007 - 18:53
Versiunea pentru tiparire
Marimea textului:

Cerenţelul opreşte sângerarea gingiilor afectate de parodontoze, dezinfectează rănile şi vindecă diareea. Iată o plantă care nu trebuie să lipsească din dulăpiorul dumneavoastră. Cerenţelul (geum urbanum) este o plantă care creşte prin păduri umede, cum ar fi cele de stejar sau de fag, ori prin locuri umbroase de la marginea apelor curgătoare. Aria de răspândire este destul de largă, cerenţelul preferând zonele de munte, deal şi câmpie. Planta înfloreşte din mai până în octombrie, dar în scopuri terapeutice sunt folosite rădăcinile. Acestea conţin o substanţă cu miros plăcut de cuişoare, numită eugenol, care îi conferă…

 

Articolele mai vechi de 30 de zile pot fi accesate de abonatii premium. Abonaţi-vă acum cu numai 2 euro / lună la ediţia online a Gazetei de Sud. Ca abonat premium, aveţi acces total la articole, anunţuri şi arhiva GDS. Mulţumim! Click aici pentru abonare »

 

 

Comentarii

Gazeta de Sud nu este responsabilă juridic pentru conținutul comentariilor. Mesajele care conțin amenințări și cele vulgare, xenofobe sau rasiste nu sunt permise.


    Sumarul ediţiei:

    Ultima ora