18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAlegeri pentru primar la Coloneşti

Alegeri pentru primar la Coloneşti

Localnicii din Coloneşti – Olt s-au prezentat ieri la secţiile de votare pentru a alege un nou edil-şef, după ce fostul primar, Nicolae Stan, zis Bulă, a devenit deputat. Comuna, transformată de fostul primar Nicolae Stan într-o localitate modernă, a devenit ieri, încă de la primele ore, un adevărat furnicar. În straie de sărbătoare, localnicii au făcut coadă la secţiile de votare, aşteptând chiar şi o oră, fără să se plângă de aglomeraţie. Toţi au dorit să îşi exercite dreptul la vot, pentru a se asigura că ajunge comuna pe mâini bune. Zeci de jandarmi şi poliţişti au fost prezenţi în preajma secţiilor şi pe străzile care duceau către acestea, pentru a preîntâmpina incidentele de orice fel.

Printre alegători, mulţi oameni în vârstă aşteptau răbdători să le vină rândul. „Chiar dacă sunt bătrână, tot am venit la vot. Vreau să avem şi de acum încolo tot ce avem acum şi, dacă vrea Dumnezeu, şi mai mult, şcoli frumoase pentru copii, drumuri bune“, a spus o femeie de 76 de ani.

Înainte de ora prânzului, la toate cele patru secţii de votare, prezenţa la vot depăşise 50%. La Secţia nr. 1 au fost înregistrate în cursul dimineţii două incidente. Un localnic a plecat acasă cu o ştampilă de vot, însă membrii comisiei au recuperat-o repede. Câteva ore mai târziu, candidata la funcţia de primar din partea PNL, Carmen Stoica, a sesizat preşedintei secţiei de votare, care este soţia fostului primar, că alegătorilor li se sugera cum să voteze. Secţia de votare s-a închis pentru câteva minute, până la soluţionarea contestaţiei. „Am decis că acea contestaţie a fost neîntemeiată, întrucât buletinele de vot erau împărţite tuturor votanţilor, fără să fie indicat vreun candidat sau vreun partid politic. Procesul electoral s-a reluat, iar totul s-a desfăşurat în condiţii normale“, a spus preşedinta Marioara Stan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU