22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalJumatate din facultati si-au reluat activitatea

Jumatate din facultati si-au reluat activitatea

Jumatate din facultatile Centrului Universitar Craiova si-au reluat in aceasta saptamâna activitatea didactica. Situatia este incerta, iar lucrurile vor intra in normalitate abia dupa finalizarea negocierilor cu executivul.


O parte dintre facultatile Universitatii din Craiova au reluat saptamâna aceasta activitatea didactica. La opt facultati din 16 (Stiinte Economice, Drept „Nicolae Titulescu“, Fizica, Agronomie, Litere, Istorie-Geografie-Filozofie, Matematica si Electrotehnica) dascalii universitari au optat in mare parte pentru alt fel de protest, si anume greva japoneza. Acest lucru este confirmat si de prof. univ. dr. Ion Vladimirescu, rectorul Universitatii din Craiova, care a declarat: „Cred ca aceasta forma de protest este cea mai potrivita atât pentru studenti, cât si pentru dascalii lor. Dupa cum am mai spus in urma cu doua zile si in sedinta Biroului Senatului, personal pledez pentru incetarea acestui conflict care afecteaza intregul segment al educatiei, cu atât mai mult cu cât o parte dintre revendicarile studentilor au fost solutionate“.


De asemenea, rectorul Universitatii din Craiova a precizat ca pozitia cadrelor didactice universitare de a face o greva japoneza a fost acceptata si de reprezentantul Federatiei Nationale Sindicale „Alma Mater“, filiala Dolj, Romulus Mocanu. De aceeasi parere cu rectorul Universitatii s-a declarat si prof. univ. dr. Marian Besteliu, fost prorector al Facultatii de Litere din Craiova, care a mentionat ca de ieri si Facultatea de Litere si-a reluat cursurile. „Nu avem ce face. Studentii au pierdut si asa destula materie. Ce rost mai are sa prelungim agonia?“.


Sesizat de situatia de la Craiova, Razvan Bobulescu, presedintele Federatiei Nationale Sindicale „Alma Mater“, a spus: „Sindicatele din «Alma Mater» sunt independente. Fiecare ia o decizie pe propria raspundere. Liderul de sindicat de la Craiova m-a informat cu privire la situatia existenta, iar daca nu obtinem nimic, de luni si Centrul Universitar din Banie intra in greva generala“.


Nici negocierile de ieri dintre sindicalisti si guvern nu au avut succes, profesorii decizând sa continue greva.


Se pregateste programul de recuperare a materiei pierdute


Din cele spuse de rectorul Universitatii s-a desprins ideea ca in sedinta de lucru a Senatului a fost dezbatut si planul de recuperare a materiei pierdute pe timpul grevei.


Un singur lucru a ramas de discutat, si anume acela ca si studentii de la fiecare facultate sa fie de acord cu propunerea conducerii Universitatii. „Orarul va fi stabilit in functie de optiunile studentilor, iar orele pierdute vor fi recuperate dimineata sau dupa-amiaza, fara a afecta procesul de invatamânt“, a conchis Ion Vladimirescu, rectorul Universitatii din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS