19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCorupţie generalizată în MAI

Corupţie generalizată în MAI

Preşedintele Traian Băsescu, prezent ieri la şedinţa de bilanţ a Ministerului de Interne, a cerut reformarea instituţiei

În calitate de preşedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Traian Băsescu a cerut reformarea ministerului, pentru îndeplinirea celor două axe majore ale activităţii: siguranţa cetăţeanului şi lupta împotriva criminalităţii de orice tip.
„Toate procesele de restructurare în acest minister, în ultimii ani, s-au limitat la o păcăleală servită politicienilor şi oamenilor. Nu mai putem spune că am făcut restructurare doar învârtind căsuţe în organigramă, nici la nivel central, nici la nivel teritorial. Luând harta ţării, se vede unde poliţia e tolerantă cu grupările de crimă organizată. Vreau să pulverizaţi grupurile de crimă organizată de la nivel judeţean. Sunt destui angajaţi ai MAI care nu-şi fac datoria, care tolerează convieţuirea cu grupările de crimă organizată. În MAI trebuie să rămână doar un personal competent şi integru“, a spus Traian Băsescu.

Două ministere nu s-au reformat în 20 de ani

Preşedintele a vorbit şi despre oamenii de calitate din minister, care au un comportament eroic la inundaţii, la incendii şi care luptă împotriva crimei organizate. „Sunt mulţi oameni pe care îi apreciez pentru activitatea din cadrul MAI. Şi totuşi, MAI nu este încă la nivelul la care ar trebui să fie, specific unui stat european. Oriunde pui degetul apar elemente de corupţie. Ce am văzut la Piteşti anul trecut (permisele auto), ce am văzut zilele acestea la frontiere sunt tot realităţi ale MAI. Dacă nu se va face un proces de curăţare a ministerului de la Bucureşti până în ultima comună, calitatea şi credibilitatea ministerului nu vor fi apreciate“, a punctat preşedintele.
Traian Băsescu a declarat că sunt două ministere care n-au putut fi reformate în 20 de ani: Ministerul Finanţelor şi Ministerul de Interne. Aceste două instituţii rămân o mare problemă în ceea ce priveşte conservatorismul lor în a garanta funcţionarea la nivel de instituţie europeană. Esenţial pentru România este ca instituţiile statului să funcţioneze la parametri normali“, a spus preşedintele.

• ClickNews

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII