20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiGirafa cu gâtul lung și picioare scurte a Olguței Vasilescu

Girafa cu gâtul lung și picioare scurte a Olguței Vasilescu

Într-un recent episod de umor involuntar, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a spus adevărul despre sine. Se întâmpla în urmă cu aproape o lună, când procurorii DNA au pus sechestru pe conturile bancare ale primarului, până la concurența sumei de 900.000 de lei, măsură dispusă în dosarul de corupție în care LOV este inculpată pentru luare de mită și spălare de bani. La ieșirea din sediul DNA, primarul s-a dat cult și spiritual, citând greșit un banc cu olteni. „Azi am fost chemată la DNA pentru a mi se pune sechestru pe avere și mi-am amintit bancul cu girafa. Merge olteanul la circ și, când vede girafa, exclamă: «Așa ceva nu există!». Așa și cu mine… N-am casă, n-am mașină, n-am alte proprietăți!“, a notat Vasilescu pe contul său de Facebook. Primarul făcuse, fără să știe, trimitere la una din scrierile lui Marin Preda, însă interpretarea este exact pe dos. Țăranul care a văzut la circ girafa în carne și oase nega realitatea, pentru că nu o înțelegea. În cazul nostru, Olguța Vasilescu a reinterpretat în stilul propriu comunicatul DNA, care nu se referă la case și mașini, ci strict la conturile bancare. Conturi în care, conform ultimei declarații de avere, are cu aproximație 6.700 de euro și peste 300.000 de lei. Casa, terenurile și mașina s-au evaporat în urma divorțului, asta vrea să ne spună primarul. Înainte să-i plângem de milă că a rămas săracă lipită pământului, haideți să vedem cum a reinterpretat LOV realitatea neconvenabilă și în alte cazuri. Așadar, unde a mai apărut girafa pătată cu gât lung, dar picioare scurte?

Avem, de pildă, parcarea subterană din centrul Craiovei. Că a ieșit puțin supraterană s-a văzut deja. După scandalul de rigoare, lumea s-a întrebat de ce întârzie recepția și inagurarea, care au fost amânate până în campania electorală pentru locale.
Scuza găsită de autorități pentru întârziere: o pisică a pătruns într-unul dintre ventilatoare și a rupt o elice. Cu alte cuvinte, instalația de desfumare nu era completă din cauza paletei rupte. Din această cauză, parcarea nu a putut primi avizul de securitate la incendii din partea ISU, iar comisia de recepție a așteptat înlocuirea elicei de către constructor. Opinez că în loc să miorlăie o scuză penibilă, autoritățile puteau să fie ceva mai transparente. Asta, dacă nu cumva Motanul era încălțat, iar coada și-a vârât-o în ventilator ca să întârzie strategic marea inaugurare. La evenimente speciale, parcarea se supraaglomerează. Am văzut ce se întâmplă când 600 de șoferi vor să iasă din parcare în același timp, evacuarea durează cel puțin două ore! Vom vedea cu proxima ocazie cum vor rezolva autoritățile această problemă.

Alt megaproiect cu fonduri UE moștenit de la administrația precedentă este Water Park. Autoritățile au promis că parcul acvatic va fi inaugurat pe 1 iunie. Nu s-a întâmplat deloc așa, iar de data aceasta nu Motanul și-a băgat coada. De vină ar fi fost Salvamarii, fără de care parcul acvatic nu poate funcționa. În Craiova nu e chip să găsești salvamari și pace! Că Salvamarul era doar alt Motan de serviciu o demonstrează propriul anunț al primăriei, care a organizat concursul de angajări abia pe 9 iunie. În timp ce primarul livra glumițe cu salvamari musculoși și craiovenii și-au amintit de îndrăgitul serial „Baywatch“ din anii ‘90, cu Pamela Anderson și David Hasselhoff, realitatea era alta. Adevăratele probleme au fost dezvăluite de GdS: unele lucrări erau întârziate sau executate greșit. Ulterior, primarul s-a văzut nevoit să recunoască adevărul: montarea toboganului dădea cu rest, nisipul lipsea, iar gardul era nevăruit. „Mai sunt două tobogane care trebuie montate. Le montaseră inițial constructorii, dar a trebuit să cheme experții din Polonia să le remonteze pentru că nu
le-au ieșit foarte bine. Și mai este de făcut curățenie, așa cum este normal. Deja s-a adus și nisipul pentru terenurile de sport, mai trebuie văruit un gard, deci mare lucru nu mai este de făcut“, a spus primarul. Din nou, LOV a promis că parcul acvatic va fi deschis în luna august, deși salvamari tot nu a găsit. La final, stau și mă întreb: cum de și-au dat seama inginerii constructori că ceva este în neregulă cu toboganul? L-au montat de mai multe ori și de fiecare dată le-au rămas piese în plus?

Săptămâna trecută, tot GdS a dezvăluit că pentru stadionul „Ion Oblemenco“, despre care s-a spus că va fi finalizat în această toamnă (noiembrie), s-a cerut o prelungire pentru finalizarea investiției până în februarie 2017. LOV s-a văzut din nou obligată să recunoască faptul că girafa există, dar a reinterpretat totul în stilul caracteristic: „Construcția va fi finalizată la sfârșitul anului, iar suprafața de joc va fi gata în februarie 2017, când va fi făcută și recepția. Nu este nimic schimbat față de ceea ce am anunțat deja. Nu se poate pune gazonul mai repede, având în vedere că macaralele nu pot fi scoase din mijlocul construcției până la finalizarea ei. A început montarea tribunelor și a fermelor exterioare“, a scris LOV pe pagina proprie de Facebook. Formidabil, de data aceasta de vină era Macaraua!
Ca universul de un absurd kafkian să fie complet, un oficios local titra pe 1 iulie că „A început montarea acoperișului la noul «Oblemenco»“.
Asta, deși în fotografiile atașate se vedea clar că încă se lucrează la tribune. Vă aduceți aminte, când Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis, Olguţa Vasilescu nu a pierdut ocazia să fie melodramatică: „Vă cer iertare, doljeni care ați votat 60% Victor Ponta, că nu mai am curajul să demolez stadionul «Oblemenco», pentru a construi unul nou!… Poate se va construi la Sibiu sau mai știu eu unde…“. Uite că nu a tăiat nimeni fondurile pentru noul „Oblemenco“, așa cum subtil ne sugera Olguța Vasilescu, dar stadionul tot nu este gata la timp!

Surse politice locale vorbesc tot mai insistent în ultima vreme că în toamnă Olguța Vasilescu va abandona fotoliul de primar pentru un loc în senat, din cauza DNA. Instituția pare să fi devenit obsesia și coșmarul primarului, judecând după afirmațiile făcute în ultima perioadă. Parlamentul a devenit reduta în care se ascund demnitarii urmăriți de DNA. Vorba proverbului, „Fuga e rușinoasă, dar e sănătoasă!“. Nu știu dacă în Senat Lia Olguța Vasilescu va scăpa de mâna lungă a justiției, dar bănuiesc că girafa care va galopa prin parlament ar putea face deliciul revistelor de umor din Capitală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS