14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiPregătim titlul în Austria

Pregătim titlul în Austria

Echipa noastră fanion a început pregătirile mai devreme decât alte formaţii, iar acum pleacă din căldura Băniei într-o zonă din Austria, Kaprun, o locaţie, din câte am înţeles, liniştită, fără căldurile şi scandalurile de aici. Am citit câteva declaraţii ale unor jucători ai Ştiinţei şi am înţeles că obiectivul pentru ediţia de campionat ce începe în această vară ar fi câştigarea titlului naţional, performanţă care din 1991 ne-a ocolit. Fostul golgheter al Stelei, Vali Badea, spunea că domnul Adrian Mititelu i-a promis că în acest an Universitatea o să tragă la campionat… Ce frumos ar fi! Avem condiţii de a ataca titlul? Adică, buget, jucători ş.a.m.d.? Asta-i întrebarea. Să lăsăm întrebările însă în seama celor care sunt la club şi să sprijinim această idee de a vedea, după 19 ani, titlul la Craiova.
Aş fi vrut să scriu câteva rânduri despre noul antrenor principal al Universităţii, dar, la ora când predau materialul redacţiei, nu există confirma-rea oficială în privinţa zvonului cu Ionuţ Badea. N-am nimic cu omul ăsta, dar sper să nu vină aici cu Szilagy, cel care este bănuit de adminis-trarea anumitor întăritoare fotbaliştilor. Prietenii ştiu ce fel de întăritoare! Probabil că devin obositor, dar eu tot susţin că Ilie Balaci ar fi trebuit să preia echipa. Deşi am fost împreună cu el şi cu câţiva dintre cei din „Craiova Maxima“ vreo două zile, n-am abordat cu Ilie acest subiect, nu-i cunosc planurile de viitor. Este pur şi simplu părerea mea. De un om priceput în ale antrenoratului, de o mână forte, independentă din toate punctele de vedere – cum este Balaci – am fi avut nevoie acum, când ne-am propus acest obiectiv îndrăzneţ.
Altfel, aş stărui asupra meciului de sâmbătă seară, de la Işalniţa, între o echipă a „Craiovei Maxima“ şi una a celor din Işalniţa, cei care au organizat, pentru a doua oară, un asemenea spectacol. Scorul nu contează, ci atmosfera, faptul că oamenii încă ne cunosc şi ne-au aplaudat. Felicitări primăriei din Işalniţa, domnului primar Eugen Bălan, dar şi inimosului fan al nostru din Canada, Ion Cotoşman.
Originar din Canada, Cotoşman s-a implicat atât în organizarea primei ediţii, cea din 2008, cât şi a celei de acum. A adus tricouri din Canada, a ţinut mult să se organizeze ediţia a doua şi vrea ca în 2010 să se facă una deosebită, cu participarea tuturor componenţilor „Craiovei Maxima“. L-am revăzut astfel şi pe Purima, singurul din afara Craiovei care şi-a făcut timp să vină la această revedere frumoasă de la meciul „stelelor“ de la Işalniţa. A fost foarte greu pentru unii dintre noi să jucăm… Căldură mare la ora 19.00, plus că unii aveam ceva kilograme în plus. A fost mai uşor după aceea, când ne-am aflat la un şpriţ. Momentul cel mai emoţionant a fost când toţi cei prezenţi la „prelungirile meciului“ am cântat Imnul Ştiinţei, cu Aurică (Beldeanu – n.r.) în prim-plan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU