23.2 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiLozinci multe, fotbal puţin

Lozinci multe, fotbal puţin

Prima etapă a minireturului a fost nebună, cu două mari surprize care au avantajat liderul campionatului, CFR Cluj distanţându-se în clasament. Din păcate pentru echipele oltene, runda a 20-a a fost cu ghinion, atât Universitatea, cât şi Pandurii fiind învinse clar.
La Cluj, Ştiinţa a pierdut cu 4-1. Totuşi, ceea ce am susţinut în articolul de săptămâna trecută, că Universitatea va juca mult mai bine decât în tur în meciul cu liderul Ligii I, s-a adeverit. Craiova a jucat foarte bine şi chiar nu s-a speriat de valoarea adversarului. Scorul a fost însă prea sever. Jocul a avut două momente-cheie, care ne-au privat de un rezultat favorabil: ratarea lui Tănasă la scorul de 1-1 şi nesincronizarea Stoica – Dănănae. Primul a avut faţa pe respingere, dar l-a invitat pe Dănănae să rezolve faza, s-au ferit amândoi şi Fabbiani a profitat şi a marcat. Clujenii nu au mai fost cei din tur, când se distrau pe teren, au şi ei probleme când sunt atacaţi.
Pandurii – Poli Timişoara 1-3. Gorjenii nu aveau cum să câştige acest joc, pentru că sunt o echipă nouă, cu antrenor nou. Cred că Pandurii se va chinui anul acesta, pentru că nu poţi să faci două experimente deodată, adică antrenor de care nu am auzit şi jucători cam la fel. Din asta ce să iasă?
Rapid – „U“ Cluj 1-2. Buturuga mică a răsturnat trenul mare. Antrenorul Rednic declara zilele trecute că abia aşteaptă să înceapă campionatul şi că meciurile de pregătire nu au avut nici o relevanţă pentru el şi echipă. Iată că Universitatea Cluj, codaşa clasamentului, aceeaşi formaţie harnică, preocupată de joc, a reuşit surpriza etapei. La cum au jucat în tur şi la ce au arătat şi în Giuleşti, „şepcile roşii“ nu merită locul ocupat în clasament.
Poli Iaşi – Steaua 2-1. Altă buturugă mică a reuşit să răstoarne carul mare. De data asta, la cum s-a jucat, adică modest, mai importante au fost declaraţiile înainte şi după meci ale antrenorilor şi, bineînţeles, ale conducătorilor. Restul etapei a consemnat rezultate normale, în opinia mea. Văzând această rundă, am ajuns la concluzia că mai mult se comentează decât se joacă fotbal de calitate. Ar trebui să fie invers.
Închei spunându-vă că duminică se dispută derbiul Olteniei, Universitatea Craiova – Pandurii Târgu Jiu. Cred că va fi un meci frumos şi că va învinge Craiova. Mi se pare o echipă mai consistentă în joc faţă de cea gorjeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS