20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiReintilnire cu Dobrin

Reintilnire cu Dobrin

Dobrin, Camataru, Lung, Crisan… Cam asta a fost lista principala de transferari a Universitatii Craiova in urma cu 30 de ani. Toti au semnat pentru Stiinta, dar cu Dobrin a aparut o problema complicata, oficialii clubului si ai partidului din Pitesti opunindu-se transferului „Giscanului“ la Craiova. Dobrin voia sa joace sub culorile alb-albastre, Universitatea cucerise atunci primul titlu (campionatul 1973/1974), se pregatea pentru debutul in Cupa Campionilor Europeni. Pitestenii s-au opus, Dobrin nu a putut fi legitimat, dar el a ramas in Banie, cu riscul de a nu juca in acel sezon (1974/1975)! Intr-un final, Dobrin a revenit acasa, in Trivale, oltenii transferindu-i atunci pe Lung, Camataru si Crisan, ca sa amintesc doar numele grele. Cei patru jucatori aflati pe lista de achizitii a Universitatii erau componenti ai loturilor nationale, adica aveau deja nume in fotbalul romanesc, iar cu exceptia lui Dobrin (27 de ani in 1974) ceilalti erau foarte tineri: Camataru – 16 ani, Lung – 18, Crisan – 19. Cam asa a inceput constructia echipei celebre, cea numita de mass-media „Craiova Maxima“.

Dobrin regreta ca n-a ajuns atunci la Universitatea, iar una dintre ranile necicatrizate, pe linga cea a refuzului lui Ceausescu de a-l transfera la Real Madrid, este aceea ca n-a putut juca la Craiova. Va inchipuiti ce ar fi insemnat un cuplu Balaci – Dobrin pe „Central“! Nu traim din amintiri… Dar cine pricepe unde „bat“ cu aceste rememorari, intelege… Ma rog, fiecare ce vrea.

Fac o precizare: nu vreau sa se creada ca as fi acum un fel de circotas, n-am cu nimeni nimic, mai ales cu cei aproape zece jucatori adusi in aceasta vara la Universitatea. Si unii dintre ei au bastonul de „Balaci“ in ranita, nu? Ramine de demonstrat in teren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS