19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăOpiniiAvem si noi teroristii nostri

Avem si noi teroristii nostri

Ca pe orice om normal, cele intimplate pe 11 septembrie m-au intristat si m-au durut; aceleasi sentimente le-am avut si in fata declaratiilor unora dintre concetatenii mei. Caci eu am privit lucrurile nu ca pe un simplu atac asupra Americii, ci si ca pe un atac asupra valorilor fundamentale ale umanitatii, si asa atit de putin acceptate.

Nu sint deloc un admirator total al Americii; am condamnat egoismul, aroganta ei care de multe ori au determinat atitudini politice care au daunat grav istoriei ultimului secol, dar vina pentru aceasta o poarta conducatorii ei si nu pasagerii avioanelor deturnate sau cei care lucrau in birourile distruse.

Asa gindeam imediat dupa eveniment, dar luarile de cuvint ale ascultatorilor noului post OTV, telespectatori mult mai bine informati ca mine, m-au facut sa aflu lucruri pe care nu le stiam si nici nu le gindisem.

Astfel, o gospodina m-a lamurit ca tot ce s-a intimplat constituie o pedeapsa binemeritata pentru faptul ca Banca Mondiala ne-a saracit tara, atit de bogata si mindra inainte.

Un alt cetatean m-a informat ca in cele doua turnuri gemene functionau birouri prin care se sugea bogatia tarilor sarace si in special a Romaniei; am fost fericit ca, in fine, s-au gasit banii nostri subtilizati prin Caritas, FNI, Banca Agricola, Banca Religiilor, Dacia Felix etc. Ei sint in subsolul acoperit de moloz al celor doua blocuri, asa cum s-a scris si in ziare.

Un alt telespectator a propus ca, in loc de un razboi, cu adevarat crunt si nimicitor, sa fie trimisa o trupa de comando care sa-l caute printre cei 20.000 de aparatori ai sai pe bin Laden. Simplu, nu? Cum de nu i-a venit nimanui aceasta idee in cap? Tot romanul e mai destept!

Multi considera ca o interventie militara „alaturi de o eventuala coalitie antiterorista“ ar costa prea mult; n-ar mai ramine la buget suficienti bani de subtilizat.

A, daca Romaniei i s-ar fi intimplat acest lucru, atunci toata lumea ar fi obligata sa-i sara in ajutor. Noi ne-am putea angaja cel mult sa-l judecam pe Laden, dupa ce va fi prins, la Tirgoviste; avem experienta, avem profesionisti si ne-ar costa doar un ghem de sfoara.

Nenorocirea este insa ca avem si noi teroristii nostri. Avem cu certitudine agenti teroristi, curente teroriste si chiar conceptii teroriste; toate acestea ne umbresc existenta cotidiana, cresc gradul de nesiguranta si ne terorizeaza pur si simplu. Si asta, cu sprijinul guvernului si al presedintiei.

Un agent care ne terorizeaza cumplit si care ne produce frisoane este agentul termic, al carui pret creste mereu.

Un curent terorizant este curentul electric; e de ajuns sa te uiti la factura ca sa cazi din picioare ca un electrocutat.

O conceptie terorista este conceptia actualei puteri, care considera ca preturile trebuie sa fie ca in Est, iar salariile, ca in Vest.

Lasind la o parte gluma, cele vazute la televizor m-au ingrijorat. In fiecare dintre cei care apara sau incearca sa justifice actele teroriste doarme un mic terorist. Care de-abia asteapta ocazia sa se trezeasca, sa iasa in strada sa strige „moarte intelectualilor!“, „nu ne vindem tara!“, si chiar sa le dea citeva la cap celor cu barba si ochelari, cei mai mari dusmani interni ai tarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS