23.2 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDisponibilizările colective continuă

Disponibilizările colective continuă

Disponibilizările colective continuă şi anul acesta în judeţul Olt. Potrivit directorului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, Cristinel Cîrloganu, în ianuarie, o societate de construcţii din Slatina a anunţat că va face disponibilizări de personal. „30 de angajaţi ai unei firme din Slatina care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor vor fi disponibilizaţi“, a declarat Cîrloganu.
Potrivit directorului AJOFM Olt, alţi 400 de muncitori de la societatea Romvag Caracal urmează să îngroaşe numărul şomerilor din Olt. „400 de persoane de la Romvag Caracal îşi vor pierde locul de muncă în scurt timp. Fabrica este în procedură de reorganizare juridică şi se află sub controlul unui lichidator. Suntem în discuţii cu ei. Urmează ca societatea să parcurgă paşii legali, iar cei 400 de oameni vor intra în preaviz de 15 zile“, a explicat directorul AJOFM Olt.

752 de angajaţi, disponibilizaţi în primele zece luni din 2010

Conform unor statistici ale instituţiei, 725 de angajaţi şi-au pierdut locul de muncă în primele zece luni ale anului care tocmai s-a încheiat ca urmare a disponibilizărilor colective. De asemenea, alte aproximativ 500 de persoane, angajate la societăţi din Olt din domeniul construcţiilor şi agricultură, au devenit şomeri după ce firmele au făcut disponibilizări colective în ultimele două luni ale anului 2010.     
În prezent, rata şomajului înregistrată la nivel de judeţ este de aproximativ 8 la sută. Conform statisticilor, numărul şomerilor din Olt se cifrează la peste 14.000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS