14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024

Colţul gospodinei

Sfaturi utile în bucătărie
 

Preparatele din legume vor fi mai gustoase şi mai săţioase dacă, atunci când le serviţi la masă, adăugaţi în ele unt proaspăt, smântână, brânză rasă sau ouă.
– Un vas cu zahăr ars, fierbinte, pus în frigiderul scos din priză şi dezgheţat, absoarbe orice miros.
– Pentru ca macaroanele să capete un gust mult mai bun, trebuie să adăugaţi o foaie de dafin în timp ce le fierbeţi.
– Maioneza făcută în casă nu se va tăia dacă veţi amesteca mai întâi sarea cu sucul de lămâie şi abia apoi veţi adăuga gălbenuşurile, unul câte unul.
– Peştele se pune pe grătarul încins, după ce s-a trecut prin ulei cald, astfel nu se va mai lipi şi se va rumeni frumos.
– Pentru a vedea dacă homarii sunt proaspeţi trebuie să verificăm elasticitatea cozii lor. Dacă este elastică, atunci homarul este proaspăt şi puteţi să îl gătiţi fără probleme.
– Prăjiturile marmorate arată mult mai bine dacă se pune întâi glazura albă şi apoi cea neagră sub formă de linii, peste care apoi se trece cu furculiţa.
– Pentru a curăţa mai rapid nucile, lăsaţi-le peste noapte în apă îndulcită.
– Varza se digeră mai uşor dacă la fierbere se adaugă o bucată de pâine.
– Kiwi, fructe exotice atât de bogate în vitamine, chiar dacă sunt tari şi proaspete la cumpărare, se înmoaie în câteva zile. Pentru a evita acest lucru e bine să le puneţi într-un coş cu mere.
– Hreanul care rămâne nefolosit se poate răzui şi amesteca apoi cu câteva picături de zeamă de lămâie, precum şi cu puţin unt. Se păstrează totul într-o caserolă la congelator. Astfel se poate folosi oricând pentru prepararea sosurilor de friptură sau a tocăniţelor.
– Când preparaţi mâncare de ţelină, ţineţi feliile de ţelină în apă cu oţet pentru a păstra culoarea lor albă.
– Colţunaşii de casă sunt mai gustoşi dacă înainte de fierbere se ţin la frigider câteva ore.
– Orezul îşi va păstra culoarea albă şi boabele nu se vor lipi între ele dacă în apa de fiert se pune o lingură de suc de lămâie.
– Brânza uscată poate fi împrospătată dacă o ţineţi mai mult timp în lapte călduţ sau apă nesărată.
– Aluatul de ecler este mult mai bun dacă, înainte de a-l coace, se udă tava şi se introduce la cuptor. Apa se transformă în aburi, care sunt foarte buni pentru aluat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS