19.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicatura de cunoastere

Picatura de cunoastere

O specie de broasca testoasa care traieste in Madagascar depune 80-180 de oua, din care bastinasii pregatesc un ulei comestibil de foarte buna calitate.


Creierul broastei testoase este mic si putin evoluat, in schimb organele de simt, cum sunt vazul si mirosul, sunt deosebit de fine, fiind capabile sa sesizeze imediat variatiile de lumina foarte putin diferentiate, precum si urmele foarte slabe de mirosuri.


Una dintre cele mai frumoase broaste testoase este testoasa cu stele, pe care o intâlnim pe coastele de rasarit ale Indiei. Carapacea ei este de forma ovala, cu centrul boltit si cu un colorit feeric. Celelalte placi compun un desen pe fond negru, prin care radiaza benzi de culoare galben marmorat.


In Africa si Madagascar traiesc broastele testoase de uscat – pantera (Testudo paradalis), care au o greutate medie la vârsta de adult de pâna la 40 kg, iar coloritul carapacei aminteste de cel al blanii de leopard. De multe ori, in timpul unor vânatori, cei neavizati s-au speriat când au zarit de departe culorile de avertizare ale broastei testoase, asemanatoare leopardului.


Broasca testoasa – vultur (Macroclemys temurinckii) care traieste in Golful Mexic, pe cursul inferior al fluviului Mississipi, este foarte agresiva, atacând nu numai animalele, dar si omul, având o lungime care poate atinge 1,5 metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS