17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Bulevardul Dacia nu va fi reparat nici la anul


Bulevardul Dacia din Craiova nu va fi reparat nici anul viitor desi gropile din asfalt tind sa capete dimensiuni periculoase pentru siguranta circulatiei. Cu un an in urma, bulevardul „a inghitit“ pur si simplu un camion de mare tonaj, lucru ce nu i-a speriat pe edilii, care nu-l vor repara nici anul viitor. „Bulevardul nu se va repara decât dupa ce se va construi centura de nord a orasului, pentru ca altfel noi il reparam, insa camioanele grele il strica“, a spus primarul Solomon. (M.D.)


O parte din Târgu Jiu, declarata zona rurala


Noua localitati componente ale municipiului Târgu Jiu au fost declarate de consiliul local zone rurale, locuitorii acestora devenind astfel, din oraseni, tarani. Aceasta hotarâre a fost luata in vederea accesarii de fonduri SAPARD pentru proiecte agricole si pentru dezvoltarea zonelor respective. (A.I.)


Cursuri de integrare


Cursurile de pregatire a reprezentantilor primariilor din judet, care se ocupa de integrarea europeana, se vor incheia saptamâna viitoare cu un seminar la Centrul de pregatire din Filiasi. Prefectul Nicolae Giugea considera ca aceste cursuri au fost utile pentru ca in acest fel functionarii din primariile din judet, care se ocupa de probleme de integrare europeana, au inteles ce inseamna acest lucru. „Prin aceste cursuri si seminarii, fiecare reprezentant al primariilor doljene a invatat ce inseamna programele si proiectele Uniunii Europene, cum se pot obtine finantari si cum se cheltuiesc banii obtinuti din aceste finantari. Le-am explicat de fiecare data ca noi le dam toate informatiile de care au nevoie ca sa traiasca bine atât in procesul de integrare, cât si atunci când România va fi membra UE“, a explicat Giugea. Pentru ca autoritatile judetene au fost multumite de desfasurarea si de rezultatele acestor cursuri, acestea vor continua si la anul cu noi teme si informatii despre UE. (C.R.)


Consilierul Serbanoiu vrea juristi mai multi la primarie


Consilierul Elena Serbanoiu vrea sa mareasca organigrama primariei. In ultima sedinta a Consiliului Local Craiova, Serbanoiu si-a luat angajamentul ca va propune plenului consiliului ca fiecare departament al primariei sa aiba propriul sau jurist. „Departamentele sunt cele care pun in aplicare hotarârile si numai daca ar avea in organigrama jurist ar exista siguranta ca totul se va face conform legilor“, a spus Elena Serbanoiu. In prezent exista un departament intreg al primariei format numai din absolventi de Drept, pe care alesii locali dau vina de câte ori se incurca „itele“, dar pe care nu-i sanctioneaza nimeni, niciodata. Daca vor fi mai multi, vor fi mai putin vinovati? (M.D.)


Primarul Craiovei si prefectul Doljului s-au impacat de Ziua României


Cu o zi inainte de 1 decembrie, in sedinta Consiliului municipal Craiova, primarul Solomon il acuza pe prefectul Nicolae Giugea ca intârzie nejustificat acordarea avizelor de legalitate pentru hotarârile adoptate in consiliu. Din peste 30 de hotarâri adoptate in luna octombrie, nu s-a primit aviz favorabil de la prefectura decât pentru patru. „In aceste conditii, inseamna ca noi muncim degeaba aici, in consiliul local. Secretarul primariei mi-a spus ca validarea unei hotarâri poate dura intre o luna si sase luni. Nu pot sa astept sase luni ca sa transpun in practica o hotarâre. Inseamna ca ceea ce hotarâm in decembrie o sa fie valabil la vara“, a spus primarul Solomon. Prefectul Giugea, prezent la masa festiva organizata de primarie cu ocazia Zilei Nationale a României, i-a promis edilului-sef ca anul viitor se va stradui sa scurteze termenele in care se va pronunta asupra legalitatii hotarârilor consilierilor locali. (M.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS