6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVâlcea: Percheziții în Vâlcea, Mehedinți și Gorj într-un dosar de spălarea banilor şi evaziune fiscală cu energie electrică şi termică

Vâlcea: Percheziții în Vâlcea, Mehedinți și Gorj într-un dosar de spălarea banilor şi evaziune fiscală cu energie electrică şi termică

La această oră, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice, poliţiştii din Vâlcea efectuează 22 de percheziţii domiciliare în 3 județe și în municipiul Bucureşti, într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul producerii energiei electrice şi termice. Prejudiciul cauzat depășeste 8.000.000 de lei.

Sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Poliției Române, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea desfăşoară 22 percheziţii domiciliare într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Activitățile se desfășoară în judeţele Vâlcea (10), Mehedinți (3) și Gorj (8), precum şi în municipiul Bucureşti (1).

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015 – 2016, un agent economic, cu obiect de activitate producerea de energie electrică şi termică, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli nereale, în baza unor contracte de achiziţie a cărbunelui încheiate cu firme de profil.

În documentele de însoţire a mărfii ar fi fost înscrise cantităţi mult mai mari decât cele achiziționate în realitate.

De asemenea, în înscrisuri ar fi fost evidențiat cărbune de calitate superioară, în realitate, puterea calorică a cărbunelui achiziționat fiind mult inferioară.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la peste 8.000.000 de lei.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţean Mehedinți, Gorj şi ai Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS