28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Cei doi minori dispăruţi, depistaţi în Bucureşti

Mehedinţi: Cei doi minori dispăruţi, depistaţi în Bucureşti

Cei doi copii din Mehedinţi, care fuseseră daţi dispăruţi de Poliţia Română, au fost găsiţi miercuri în Capitală alături de tatăl lor, care va fi audiat de poliţiştii mehedinţeni.
Minorii de 8 şi 10 ani au dispărut de la domiciliu împreună cu tatăl lor, imediat după ce instanța de judecată i-a încredințat mamei.
În acest caz sunt demarate cercetări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea a hotărârii judecătoreşti. Copii au fost daţi dispăruţi după ce mama lor a reclamat că nu mai ştie nimic de soarta lor de luni întregi. Părinţii copiilor au divorţat în America, iar femeia a obţinut custodia totală a minorilor. . Deocamdată, minorii au rămas în grijă asistenţilor sociali, până când mama lor va veni să îi ia.

Părinţii copiilor au deschis acţiuni de divorţ atât în Statele Unite cât şi în România. În ambele situaţii, instanţele au decis că minorii să rămână în grija mamei. Pentru că nu a reuşit să îşi ia copiii cu ea în America, femeia a cerut sprijinul poliţiştilor, care i-au dat dispăruţi pe cei doi minori. Tatăl copiilor ar putea fi acuzat de nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti.
Cei doi copii vor fi prezentaţi Direcţiei Judeţene de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Mehedinţi în vederea clarificării situaţiei de fapt.

În anchetă s-au implicat şi ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar acţiunea a beneficiat de sprijinul Jandarmeriei Capitalei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS