14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUtilaje de deszăpezire pentru străzile din staţiunea Rânca

Utilaje de deszăpezire pentru străzile din staţiunea Rânca

Staţiunea Rânca va beneficia de serviciide deszăpezire în perioada acestei ierni. Este vorba de străzile interioare din staţiune. Infrastructura rutieră este administrată în comun de primăriile din Baia de Fier şi Novaci. Până în momentul de faţă au fost asigurate serviciile unor firme de specialitate. Vor fi cel puin 4 utilaje de deszăpezire pentru zona montană Rânca. Este important ca străzile interioare să fie curăţate. Astfel, accesul turiştilor va fi înlesnit. De asemenea, maşinile vor putea ajunge mai uşor la pârtii şi în special la locurile de cazare.

Nu vor beneficia de iluminat de sărbători

Proprietarii de pensiuni din Rânca vor beneficia de străzi deszăpezite în acest sezon de iarnă în staţiune, dar nu şi de ornamente de iarnă. La nivelul staţiunii a existat o iniţiativă din partea cabanierilor pentru a strânge semnături în vederea convingerii primăriilor din Baia de Fier şi Novaci să împodobească Rânca de sărbători. Iluminatul festiv nu este însă posibil, cel puţin pe anumite tronsoane din drumul naţional. Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale a declarat că Primăria Novaci a cerut aviz de la drumari să monteze ghilande luminoase, însă nu l-a primit.

„Noi ne împodobim singuri sediul de la Rânca. Asta este situaţia. La fel o să facă şi ceilalţi cabanieri. Din păcate nu se pot întinde ghirlande luminoase de-a latul drumului. Va fi încurcată intervenţia utilajelor. La Rânca mai este şi viscol. Acele fire pot cădea peste utilaje şi îi pot curenta pe şoferi. Autorităţile pot să pună ghirlande doar pe fiecare stâlp individual, fără să le întindă din stâlp în stâlp sau de-a latul drumului”, a spus Ion Tudor.

Întâlnire între cabanieri, la Novaci, pe 6 decembrie

Cabanierii şi concesionarii de terenuri din Rânca în principal vor avea o întâlnire la final de an în Novaci. Vor fi puse în discuţie principalele probleme întâlnite în staţiune. Este vorba de administrarea infrastructurii rutiere, respectiv de asfaltarea în sfârşit a străzilor. Este nevoie şi de servicii de canalizare şi apă decente. Mai este de gestionat şi problema gunoaielor, a câinilor comunitari şi a iluminatului public. Rânca a devenit recent staţiune de interes turistic local. Statutul respectiv l-au primit localităţile Novaci şi Baia de Fier. Cele mai multe probleme în zona Rânca sunt generate de sistemul de alimentare cu apă şi canalizare. Cu toate că au fost investite milioane de euro în canalizare, aceasta nu este încă una funcţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS