9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Anchetă internă la Serviciul de Ambulanţă, după un şofer a refuzat transportul unui pacient

Gorj: Anchetă internă la Serviciul de Ambulanţă, după un şofer a refuzat transportul unui pacient

Conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj a declanşat o anchetă internă după ce un ambulanţier a refuzat transportul unui pacient. Incidentul s-a produs pe 9 septembrie. În ziua respectivă a avut loc la Tismana un accident rutier, în care a fost implicat un bărbat, de 46 de ani. Localnicul se plimba cu un ATV, a pierdut controlul vehiculului şi sa răsturnat, fiind rănit grav. Victima a ajuns la Unitatea Primiri Urgenţe. După investigaţii medicale s-a decis că este necesar transferul cu ambulanţa la un spital din Bucureşti. A fost nevoie să se aştepte 3 ore şi jumătate până când o unitate medicală din Capitală şi-a dat acceptul să îl primească pe pacient.

Astfel, s-a apelat în sfârşit la Serviciul Judeţean de Ambulanţă pentru transportul pacientului. Ambulanţierul solicitat să efectueze cursa a refuzat însă, în scris, să meargă la Bucureşti, din motive medicale. „Pacientul a fost preluat de la locul accidentului, a fost transportat la UPU. LA 20.04 a fost adus la spital. De acolo într-adevăr s-a întârziat un pic trimiterea cazului la Bucureşti, cam 3 ore şi jumătate. Spitalele din Bucureşti nu au acceptat preluarea. Pe la ora 23.25 s-a întocmit o cerere de transfer pentru Bucureşti, pentru transferul pacientului. S-a dirijat de către medicul coordonator către un echipaj de pe ambulanţă. Ambulanţierul a refuzat cursa. S-a făcut prin menţiune scrisă”, a spus Constantin Mitroi directorul Servicului de Ambulanţă Gorj. Cursa a fost efectuată de un alt ambulanţier. Conducerea Serviciului de Ambulanță a hotărât acum cercetarea disciplinară a șoferului care a refuzat sa transporte victima la Bucureşti. „După acest refuz am avut un referat făcut de medicul coordonator. Referatul a fost introdus în Comisia de Disciplină, urmând să fie propuse şi măsuri după finalizarea cercetărilor”, a mai declarat Constantin Mitroi. Este de amintit că victima de 46 de ani a decedat într-un spital din Bucureşti, nemaiputând fi salvată de medici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS