20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinistrul Justiţiei a anunţat la Târgu Jiu că vrea să înfiinţeze o arhivă nouă pe lângă Curtea de Apel din Craiova

Ministrul Justiţiei a anunţat la Târgu Jiu că vrea să înfiinţeze o arhivă nouă pe lângă Curtea de Apel din Craiova

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a aflat vineri, la Târgu Jiu pentru a participa la “Întâlnirea profesională bianuală a reprezentanților tribunalelor”, organizată de CSM și Tribunalul Gorj. Agenda întâlnirii profesionale a cuprins dezbaterea unor teme privind exercitarea atribuțiilor manageriale specifice instanțelor judecătorești. La întrunire vor participa membri ai CSM, ministrul Justiției, Tudorel Toader care a venit la Târgu Jiu însoţit de secretarul de stat Marieta Safta. Ministrul Justiţiei s-a declarat impresionat de Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu. Între problemele abordate se află şi situaţia arhivelor, unde documentele sunt păstrate în condiţii improprii. Exemplul dat a fost cel al Curţii de Apel din Craiova.

Acces mai rapid pentru cetăţeni

Cetăţenii au acces greoi la arhive, din acest motiv avându-se în vedere înfiinţarea a 15 arhive noi la nivelul fiecărei curţi de apel. La Craiova arhiva va fi construită pe un teren care aparţine Penitenciarului Pelendava şi din care va fi preluată o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi. Terenul va fi preluat în perioada următoare de către Ministerul Justiţiei. Arhivele vor fi amenajate cu fonduri de la Banca Mondială, în cadrul unui împrumut de 65 de milioane de euro. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat care sunt avantajele înfiinţării noilor arhive pentru cetăţeni şi pentru personalul din judecătorii, tribunale, curţi de apel şi Parchete. Astfel, angajaţii din justiţie vor avea spaţii în plus pentru o mai bună funcţionare, iar cetăţenii vor avea un acces mai uşor la documente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS