10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Asociația Scout Society lansează proiectul „Diversity Flow“

Târgu Jiu: Asociația Scout Society lansează proiectul „Diversity Flow“

Proiectul Diversity Flow finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus + și implementat de Asociația Scout Society din Târgu- Jiu se va desfășura în perioada 1 martie – 31 decembrie.
Proiectul este structurat în două etape : Vizita de pregătire ( 20-22 aprilie 2018) și schimbul de tineri (18-26 august 2018). Prima etapă va reuni 5 lideri și 5 participanți din organizațiile partenere: CAREER DEVELOPMENT AND TRAINING ASSOCIATION (Bulgaria), Stowarzyszenie Sztukater (Polonia), GEOCLUBE-ASSOCIACAO JUVENIL DE CIENCIA NATUREZA A AVENTURA (Portugalia), Unique projects (Lituania), Scout Society (România). A doua activitate din proiect va reuni 45 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani din cele 5 țări participante.
Problemele abordate în cadrul proiectului se referă la: majorarea gradului de xenofobie în Europa în ultimul an datorită Brexit-ului, creșterea prejudecăților la nivelul statelor membre UE, fapt ce a determinat și marginalizarea tinerilor, reducerea gradului de cunoaștere a tradițiilor țărilor membre precum și scăderea practicării obiceiurilor la nivel european.
Scopul proiectului îl reprezintă promovarea diversității culturale ca și mijloc de dezvoltare a Uniunii Europene în rândul tinerilor participanți.
Principalele obiective sunt : conștientizarea de către 45 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani a efectelor xenofobiei, încurajarea cunoașterii de către participanți a altor tradiții din Uniunea Europeană ,conștientizarea valorilor europene în rândul tinerilor precum și combatarea prejudecăților față de membrii altor state membre UE pe întreaga durată a proiectului.
Activitățile desfășurate în cadrul proiectului vor fi: prezentarea conceptului de Uniune Europeana, atelier de lucru despre xenofobie, discuții și schimburi de informații referitoare la cultura și tradițiile organizațiilor din țările participante. Acestea se vor realiza prin utilizarea metodelor de educație non formală, dar și a dezbaterilor, jocurilor de rol, brainstorming, chestionare etc. Datorită implicării tinerilor în activități, aceștia vor asimila următoarele competențe: lingvistice și culturale, dezvoltarea creativității, abilități de a lucra în echipă, dobândirea unui caracter empatic etc.
Proiectul „Diversity Flow“ va avea un impact semnificativ asupra participanților și organizațiilor partenere. Astfel, tinerii vor conștientiza dimensiunea multiculturală a Uniunii Europene, a efectelor atitudinii xenofobe , vor depăși prejudecățile cu privire la țările participante și se vor implica în activități de combatare a xenofobiei.
În prezent, Asociatia Scout Society planifică ultimele aspecte cu privire la vizita de pregătire. Mai multe detalii gasiti aici http://scoutsociety.ro/

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS