10.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAntrenorul emerit în atletism Ion Bură are salariul cât un îngrijitor de la primărie

Antrenorul emerit în atletism Ion Bură are salariul cât un îngrijitor de la primărie

Antrenorul emerit în atletism, Ion Bură, angajat al Clubului Sportiv Pandurii din Târgu Jiu, încasează un salariu cât al unui îngrijitor la primărie. Ion Bură primeşte lunar un salariu net de 2.000 de lei, după 40 de ani de atletism şi mii de medalii la competiţii naţionale şi internaţionale, obţinute cu atleţii pe care i-a pregătit. Astfel, leafa primită de antrenorul considerat „părintele atletismului gorjean” este cu doar 300 de lei mai mare decât al portarului de la Primăria Târgu Jiu. Este de amintit că doi dintre sportivii antrenaţi de Ion Bură au primit anul trecut distincţia „Sportivul gorjean al anului”. Aceasta a fost împărţită de doi atleţi: Andreea Pîşcu şi Adrian Garcea. Ambii sunt pregătiţi de antrenorul emerit de la CS Pandurii Târgu-Jiu, Ion Bură.

Ion Bură o pregăteşte pe Andreea Pîşcu pentru Jocurile Olimpice!

Ion Bură, antrenor emerit CS Pandurii, a declarat că se pregăteşte de o participare la Jocurile Olimpice din 2020, alături de Andreea Pîşcu: „Ca antrenor, în fiecare an am avut rezultate, iar acum am avut nişte rezultate excepţionale. Am reuşit performanţe şi în cadrul Federaţiei Române de Atletism cu sportivi gorjeni, alături de alţi sportivi din ţară, care au obţinut rezultate la Campionate Europene şi Mondiale. Asta ne face să continuăm, pentru că sportivii din Gorj sunt tineri, şi anul viitor vom avea rezultate şi mai bune. Ne-am antrenat în condiţii destul de grele, şi sperăm ca în 2017 să avem şi stadionul terminat şi să avem performanţe mai înalte. În afară de cei doi atleţi, şi sportiva Adina Amzucu a ieşit anul trecut pe locul 3 la Campionatele Mondiale ale Elevilor din Turcia, deci am avut 3 sportivi internaţionali. Este adevărat că aria de selecţie se subţiază din ce în ce mai mult, dar în momentul în care ai nişte rezultate de valoare, în cadrul grupelor pe care le pregăteşti, acestea sunt un model şi pentru alţi sportivi. Mi-am propus ca obiectiv, cu Andreea Pîşcu, Jocurile Olimpice din 2020, cu performanţa 2 ore şi 29 de minute”, potrivit lui Ion Bură.

Descoperitor de talente de prin satele Gorjului

Ion Bură este unul dintre descoperitorii de talente în atletism din satele Gorjului. Antrenorul emerit a organizat de-a lungul anilor zeci de campanii de verificare şi testare a copiilor din satele din Gorj. Aşa au apărut mari sportivi, precum Viorica Ghican, Ion Avramescu, Constantina Diţă (campioană olimpică la maraton), Georgiana Dragotoiu şi exemplele pot continua. Mihai Prunariu, directorul Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, unde funcţionează mai multe secţii, între care şi atletism, a declarat că salariile antrenorilor au rămas la fel, deşi în administraţie lefurile au crescut: „Acestea sunt salariile de la Club. Din păcate, este un antrenor emerit cu salariul acesta. Nu ai ce să mai spui pentru că performanţele sunt atât de mari, încât ce poţi să mai zici. Avem un colectiv care lucrează într-adevăr cu gândul numai la performanţe şi nu se mai gândesc la salariu. Nici nu mă mai gândesc ce salariu primeşte în alte ţări un antrenor emerit în atletism cu asemenea performanţe mondiale. Aşa sunt aşezate lucrurile în acest moment. Este antrenorul care a dat sportivii anului anul trecut în Gorj şi care pregăteşte o sportivă pentru Jocurile Olimpice din patea României. Nu mai ai ce să adaugi. Are cu 300 de lei mai mult decât portarul de la uşa primăriei”, a spus Mihai Prunariu, directorul Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS