Antrenorul emerit în atletism Ion Bură are salariul cât un îngrijitor de la primărie

Antrenorul Ion Bură, alături de sportivii anului trecut în judeţul Gorj pe care îi pregăteşte
Autori


Antrenorul emerit în atletism, Ion Bură, angajat al Clubului Sportiv Pandurii din Târgu Jiu, încasează un salariu cât al unui îngrijitor la primărie. Ion Bură primeşte lunar un salariu net de 2.000 de lei, după 40 de ani de atletism şi mii de medalii la competiţii naţionale şi internaţionale, obţinute cu atleţii pe care i-a pregătit. Astfel, leafa primită de antrenorul considerat „părintele atletismului gorjean” este cu doar 300 de lei mai mare decât al portarului de la Primăria Târgu Jiu. Este de amintit că doi dintre sportivii antrenaţi de Ion Bură au primit anul trecut distincţia „Sportivul gorjean al anului”. Aceasta a fost împărţită de doi atleţi: Andreea Pîşcu şi Adrian Garcea. Ambii sunt pregătiţi de antrenorul emerit de la CS Pandurii Târgu-Jiu, Ion Bură.

Ion Bură o pregăteşte pe Andreea Pîşcu pentru Jocurile Olimpice!

Ion Bură, antrenor emerit CS Pandurii, a declarat că se pregăteşte de o participare la Jocurile Olimpice din 2020, alături de Andreea Pîşcu: „Ca antrenor, în fiecare an am avut rezultate, iar acum am avut nişte rezultate excepţionale. Am reuşit performanţe şi în cadrul Federaţiei Române de Atletism cu sportivi gorjeni, alături de alţi sportivi din ţară, care au obţinut rezultate la Campionate Europene şi Mondiale. Asta ne face să continuăm, pentru că sportivii din Gorj sunt tineri, şi anul viitor vom avea rezultate şi mai bune. Ne-am antrenat în condiţii destul de grele, şi sperăm ca în 2017 să avem şi stadionul terminat şi să avem performanţe mai înalte. În afară de cei doi atleţi, şi sportiva Adina Amzucu a ieşit anul trecut pe locul 3 la Campionatele Mondiale ale Elevilor din Turcia, deci am avut 3 sportivi internaţionali. Este adevărat că aria de selecţie se subţiază din ce în ce mai mult, dar în momentul în care ai nişte rezultate de valoare, în cadrul grupelor pe care le pregăteşti, acestea sunt un model şi pentru alţi sportivi. Mi-am propus ca obiectiv, cu Andreea Pîşcu, Jocurile Olimpice din 2020, cu performanţa 2 ore şi 29 de minute”, potrivit lui Ion Bură.


Descoperitor de talente de prin satele Gorjului

Ion Bură este unul dintre descoperitorii de talente în atletism din satele Gorjului. Antrenorul emerit a organizat de-a lungul anilor zeci de campanii de verificare şi testare a copiilor din satele din Gorj. Aşa au apărut mari sportivi, precum Viorica Ghican, Ion Avramescu, Constantina Diţă (campioană olimpică la maraton), Georgiana Dragotoiu şi exemplele pot continua. Mihai Prunariu, directorul Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu, unde funcţionează mai multe secţii, între care şi atletism, a declarat că salariile antrenorilor au rămas la fel, deşi în administraţie lefurile au crescut: „Acestea sunt salariile de la Club. Din păcate, este un antrenor emerit cu salariul acesta. Nu ai ce să mai spui pentru că performanţele sunt atât de mari, încât ce poţi să mai zici. Avem un colectiv care lucrează într-adevăr cu gândul numai la performanţe şi nu se mai gândesc la salariu. Nici nu mă mai gândesc ce salariu primeşte în alte ţări un antrenor emerit în atletism cu asemenea performanţe mondiale. Aşa sunt aşezate lucrurile în acest moment. Este antrenorul care a dat sportivii anului anul trecut în Gorj şi care pregăteşte o sportivă pentru Jocurile Olimpice din patea României. Nu mai ai ce să adaugi. Are cu 300 de lei mai mult decât portarul de la uşa primăriei”, a spus Mihai Prunariu, directorul Clubului Sportiv Pandurii Târgu Jiu.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 23 februarie 2018

Publireportaj

» Încheiere proiect „Dezvoltarea durabilă a firmei STYH A & A SRL”

Local

» Un tir a intrat într-o stâncă la Topleţi
» A furat o maşină de 20.000 de euro şi a fost prins
» Corul Filarmonicii din Vâlcea, desființat din lipsa banilor
» Cereau sute de euro pentru permise auto
» Poliţistul împuşcat de iubită, tot în stare gravă
» Localnicii din Brezniţa Ocol duc lipsă de locuri de muncă
» Primăria Municipiului Craiova – Consultare publică

Dolj

» Primăria Craiova preia hipodromul din Parcul „Romanescu“
» ITM-ul trece, medici îşi iau liber la mica înţelegere
» Străzi din Craiova, în beznă în mod repetat
» Condamnat la 18 ani de închisoare după ce a lăsat trei copii fără tată
» BMW oprit cu focuri de armă pe străzile din Bănie
» Întreruperi energie electrică de luni
» Colegiul „Frații Buzești“ va găzdui competiția olimpicilor la informatică

Gorj

» Mai mulţi pensionari decât angajaţi
» Patru polițiști locali ameninţă cu greva foamei

Olt

» Comoara secției de Etnografie a Muzeului Județean Olt: piese rare de port popular expuse până după Paște

Sport

» SCM și-a consolidat locul doi
» Dan Pascu: Avem nevoie de un lider pe finalurile de set
» Noutăţi la baschet: a revenit Hadar, a semnat Sebi Ionescu
» Alb-albaștrii pun „tunurile“ pe Timișoara
» Gardoș și Santos, buni de luptă

Sanatate

» Cum ajunge să moară de gripă un om sănătos
» Sedentarismul, generator de boli

Magazin

» Horoscopul de weekend
» Bancul zilei
» Reţeta de weekend – Brioșe cu ciocolată și iaurt grecesc

Top