11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMitropolitul Olteniei a resfințit două biserici din județul Gorj

Mitropolitul Olteniei a resfințit două biserici din județul Gorj

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a resfințit la sfârșitul săptămânii trecute două biserici din județul Gorj, Protopopiatul Târgu Cărbunești. Astfel, în ziua de sâmbătă, 3 octombrie, ÎPS Irineu a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba de resfințire a Bisericii “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Parohia Petrești, filia Dolcești, comuna Săulești, iar duminică, 4 octombrie, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Cărpiniș, comuna Crasna. Cu acest prilej, Părintele Mitropolit a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba de resfințire a Bisericii cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, în prezența a câtorva sute de credincioși.

În cuvântul de învățătură, ÎPS Irineu a vorbit despre semnificația târnosirii sfântului locaș. „Preabunul Dumnezeu a ales pe pământ Casa Sa, care este Biserica. Casa Tatălui Meu Casă de rugăciune se va chema, spune Mântuitorul Iisus Hristos.  Dumnezeu și-a făcut Casă în mijlocul nostru, în comunitatea noastră, în parohia noastră, ca să ne arate, pe de o parte, cât de mult ne iubește, căci nu se poate despărți de noi și, ca un Tată bun, locuiește cu noi. Așadar, Casa Tatălui Ceresc este această Biserică, și nu o putem nicicum asemui cu altceva, pentru că Biserica este fără de asemănare”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final, preotul Aristică Morancea, parohul Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Parohia Cărpiniș, a primit rangul onorific de iconom stavrofor pentru activitatea pastorală deosebită, iar mai mulți credincioși au primit din partea Mitropoliei Olteniei gramate de mulțumire pentru implicarea în realizarea lucrărilor de renovare și înfrumusețare a bisericii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS