6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimarul Genoiu, slalom printre străzile de pământ ale Craiovei

Primarul Genoiu, slalom printre străzile de pământ ale Craiovei

Toată floarea cea vestită a Primăriei Craiova s-a adunat vineri, pe strada Ogorului din cartierul Brestei, pentru a arăta primul drum de pământ care va fi asfaltat în baza acordului cadru de modernizare a străzilor din municipiu în valoare de aproape 20 de milioane de euro, contract pe patru ani atribuit în vară firmelor Erpia SA și Construcții Erbașu SA.

Primarul Mihail Genoiu a trecut în revistă, cu această ocazie, şi celelalte străzi din Bănie care vor avea norocul să intre în reabilitare în acest an, chiar dacă la majoritatea dintre ele lucrările se vor finaliza în 2019, potrivit termenelor asumate de constructor. În mare, edilul a oferit aceleaşi informaţii prezentate şi de Gazeta de Sud în articolul „Modernizarea străzilor din Bănie a trecut la proba practică“, publicat în ediţia din 4 octombrie, dar cu unele mici completări.

Acordul cadru de modernizare a străzilor din Craiova în următorii patru ani (proiect tehnic + execuţie), cu o valoare totală a contractelor de 63.290.921 de lei fără TVA, prevede reabilitarea totală a 87 de străzi din oraş, majoritatea de la periferie, însă pentru acest an municipalitatea a ales un lot de 20 de drumuri care ar urma să treacă de la stadiul de pământ, balast sau piatră de râu, la asfalt.

Toate aceste străzi au trecut de faza de proiectare, iar acum se pregăteşte partea de execuţie a lucrărilor, dar cum s-a scurs deja jumătate din toamnă nu va mai fi timp pentru toate în acest an. Autorităţile locale şi constructorii estimează că se va putea lucra în condiţii bune până la sfârşitul lunii viitoare, singurul impediment în calea mult aşteptatului asfalt fiind doar vremea. „La aceste 20 de străzi nu există probleme cu utilităţile, adică apa şi canalizarea, dar poate fi doar una: vremea rea“, a spus primarul Mihail Genoiu.

Unde mai ajunge asfaltul în acest an

Edilul Băniei a venit în faţa presei cu lista străzilor care au intrat deja în etapa de modernizare, pornind de la prima care a avut acest privilegiu: strada Ogorului. „Aici constructorii se pregătesc să troarne asfaltul pe trotuar, bordurile sunt deja montate. Este o stradă pe care noi am ales-o fără probleme din cele 87, pentru că are toate utilităţile, în aşa fel încât să nu mai fie nevoie să se intervină după asfaltare. Termenul de finalizare este 24 noiembrie, noi sperăm ca el să se respecte de către constructor, pentru că nu există niciun motiv să se întârzie. Mai puţin partea cu vremea, pentru că vorbim de luna noiembrie. Sperăm ca vremea să ne lase se terminăm această lucrare“, a precizat Genoiu. Acesta a mai menţionat că pe strada Ogorului lucrează firma Construcții Erbașu SA şi că investiţia se ridică la valoarea de 884.000 de lei.

Mihail Genoiu a oferit şi valoarea lucrărilor de la celelalte străzi care vor fi modernizate. „Există un pachet întreg de străzi pe care se lucrează, la unele s-a dat ordinul de începere a lucrărilor şi sunt deja în lucru, este vorba de strada Răşinari din cartierul Catargiu, cu o valoare de 1.662.000 de lei, de strada Fermierului din Brestei – cu 1.300.000 de lei, de strada Măciunului – cu o investiţie de 656.000 de lei, Porumbului – cu 811.000 lei şi Vrancei – cu o valoare de 639.000 de lei, ultimele trei fiind străzi din zona centrală. Majoritatea au un termen de execuţie de patru luni, deci lucrările se vor termina în 2019. Singura care poate fi realizată în acest an, pentru că are un termen de execuţie mai scurt, de două luni, este strada Fermierului“, a explicat primarul Craiovei.

El a dat şi alte exemple de străzi care vor intra în lucru: Corcova, din cartierul Romaneşti, cu un termen de execuţie de patru luni, şi Marinei, din cartierul Veterani. „Pe lângă acestea, mai există un pachet de străzi pregătit pentru demararea lucrărilor, pentru care au fost emise autorizaţiile de construire, şi anume Trifoiului, Micşunele, Hârşova, Răchitei, Drumul Fabricii, Homer, Ecoului, Livezi şi Olteniei. Ele vor obţine ordinul de începere a lucrărilor zilele viitoare“, a mai spus Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS