11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAngajată Ford, accidentată în tramvai în drum spre serviciu

Angajată Ford, accidentată în tramvai în drum spre serviciu

O angajată a Ford Craiova a suferit, în această dimineaţă, un accident de muncă mai puţin obişnuit. Femeia se afla în tramvai, în drum spre serviciu, când o lampă de iluminat i-a căzut în cap, producându-i o plagă. Incidentul s-a produs din cauza unei defecţiuni a tramvaiului, care a dus la desprinderea pantografului.
„În această dimineaţă, în jurul orei 7.30, la tramvaiul care circula către Ford s-a desprins un traverseu care susţine pantograful, iar acesta a căzut pe plafon. Din cauza vibraţiilor produse, o lampă de iluminat din interiorul tramvaiului s-a desprins şi a lovit o persoană. Din câte am înţeles, acea persoană era angajată la Ford, iar fabrica a raportat incidentul ca accident de muncă”, au precizat reprezentanţii RAT Craiova, regia care are în administrare transportul public din oraş. Incidentul s-a produs între porţile 1 şi 2 ale Uzinii Ford, iar tramvaiul a fost repus în circulaţie o oră mai târziu, potrivit SC RAT SRL.

Potrivit ultimelor informații, în urma incidentului din stația de tramvai  angajata de la Ford a fost dusă la Spitalul Județean de Urgență Craiova, unde i-a fost cusută rana. Angajata Ford ar fi primit o zi de concediu medical.

Ford informează că a informat Inspectoratul Teritorial de  Muncă Dolj, în acest caz și că femeia este în afara oricărui pericol. ITM Dolj confirmă că a fost informat de companie de acest eveniment de traseu și că dosarul se află în cercetare la Ford, potrivit legislației muncii.
Mai multe detalii puteți citi mâine, în GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS