Dolj: Amenzi de peste 50.000 de lei, în doar 48 de ore. Unul dintre șoferi avea o alcoolemie de 1,48 mg/lPolițiștii doljeni au depistat, în ultimele 48 de ore, 173 de persoane care nu au respectat legislația rutieră, în urma abaterilor constatate fiind aplicate amenzi în valoare totală de peste 50.000 de lei.

Polițiștii au constatat 16 infracțiuni, fiind depistați șoferi care conduceau fără permis, sub influența alcoolului sau se aflau la volanul unor vehicule neînmatriculate. În ultimele 48 de ore, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au desfășurat activități în vederea prevenirii accidentelor rutiere, fiind organizate acțiuni care au vizat depistarea și sancționarea persoanelor aflate la volan sub influența băuturilor alcoolice și a celor care circulă cu viteză excesivă.

Astfel, 173 de persoane, care nu au respectat legislația rutieră, au fost sancționate contravențional, valoarea amenzilor aplicate fiind de peste 50.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost reținute 16 permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare. Totodată, polițiștii au depistat 12 șoferi care se aflau sub influența băuturilor alcoolice și alte 5 persoane care se aflau la volan, deși nu dețineau permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În alte 2 cazuri, polițiștii au depistat în trafic motociclete neînmatriculate.

Astfel, polițiștii au întocmit dosare penale pentru cele 16 infracțiuni constatate, 5 de conducerea unui vehicul fără permis, 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 2 pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat și 2 pentru refuzul de recoltare a mostrelor biologice.


Poliâiștii Biroului Rutier Craiova au depistat un bărbat de 54 de ani, din Işalniţa, în timp ce conducea un autoturism pe DC 80,  prin comuna Breasta. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 1,48 mg/l alcool pur  în aerul expirat. Persoana în cauză a fost condusă la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

 Comenteaza acum

Alte stiri

11 decembrie 2018

Craiovean depistat conducând un autoturism neînmatriculat

Poliţişti din cadrul Secției 6 Craiova au oprit, ieri, în trafic un tânăr de 29 de ani, din comuna Tîmna, judeţul Mehedinţi, care conducea un autoturism pe Bld. Ştirbei Vodă. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 15 decembrie 2018

Top